Iniciem una col·laboració amb el Grup Bon Preu amb la iniciativa “Hores Tranquil·les”

Iniciem una col·laboració amb el Grup Bon Preu amb la iniciativa “Hores Tranquil·les”

  • Cada dissabte, a partir del 8 de gener i de 15h a 17h, es reduirà la intensitat lumínica i acústica dels establiments
  • Per a dur a terme aquesta iniciativa, Bonpreu i Esclat ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme

 

Tots els establiments Bonpreu i Esclat implantaran les “Hores tranquil·les” cada dissabte, a partir del 8 de gener, de 15h a 17h. Durant aquestes dues hores, es reduirà la intensitat lumínica i acústica dels establiments. L’objectiu d’aquesta acció és afavorir la compra de diferents col·lectius que poden veure’s afectats per la contaminació acústica i lumínica com poden ser les persones amb autisme i persones amb hipersensibilitat sensorial.

Durant les dues hores setmanals en què s’implementarà la mesura, es desconnectarà el fil musical i el canal àudio, s’aturarà l’ús de la megafonia i es tancaran les pantalles digitals. A part, també s’aplicaran altres mesures per disminuir el soroll que es genera a les botigues durant la seva activitat ordinària.

Per a aquesta iniciativa, Bonpreu i Esclat col·labora amb la Federació Catalana d’Autisme, formada per 30 entitats que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i oferir serveis de qualitat que contribueixen al creixement i apoderament del teixit associatiu relacionat amb el TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Per a nosaltres això suposa un gran pas endavant cap a la inclusió i l’accessibilitat universal del col·lectiu. Agraïm al Grup Bon Preu la seva sensibilitat i el seu interès en conèixer i saber més sobre l’autisme i per voler aprofundir sobre de quina manera poden acompanyar a les persones amb aquesta condició.

Accions per facilitar activitats quotidianes a persones amb discapacitat visual

Fa uns mesos que els establiments Bonpreu i Esclat compten amb targetes client adaptades al sistema Braille per afavorir les persones amb discapacitat visual. A més, també es van adaptar els fullets promocionals amb la millora de la gamma de colors i contrast cromàtic. Aquestes iniciatives es van posar en marxa amb l’assessorament i validació de la Comisión Braille Española de la Once.

Bon Preu vol reivindicar la inclusió en tots els àmbits de la vida i la importància de poder accedir a serveis essencials en igualtat de condicions.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *