Saltar al contingut principal

Els Mossos d’Esquadra fan una jornada amb la Federació Catalana d’Autisme i la Federació Autisme Catalunya per donar a conèixer la policia als joves amb TEA

La jornada serà el dissabte 5 d’octubre, de 10:30 a 12:30 hores, als Jardins de Llar Cau Blanc de la Garriga

Hi participaran la Federació Catalana d’Autisme, la Federació Autisme Catalunya i les unitat de la PG-ME Canina, Brigada Mòbil i Trànsit

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió de Proximitat, Atenció a les Víctimes i Menors, en el marc de la relació periòdica que estableixen amb les entitats més representatives del col·lectiu de persones amb autisme, han preparat, juntament amb aquestes entitats, una jornada d’apropament dels Mossos als infants i adolescents amb autisme.

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat del cos de Mossos d’Esquadra de donar la millor assistència possible a qualsevol persona amb trastorn de l’espectre autista (TEA). De fet, els Mossos disposen d’una guia per a l’assistència de persones amb TEA que pretén facilitar informació d’utilitat als membres del cos.

La presència de cossos policials no forma part de la vida quotidiana de les persones amb autisme, que no estan familiaritzades amb els uniformes policials ni amb els vehicles que tenen efectes lluminosos i sonors. Aquest fet va impulsar la idea d’apropar els Mossos a aquest col·lectiu amb una iniciativa que va començar el 2023 a la comarca del Berguedà i que continua el proper 5 d’octubre al Vallès Oriental.

A l’acte, que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, de 10:30 a 12:30 hores, als Jardins de Llar Cau Blanc de la Garriga, hi participaran agents de la Unitat Canina, de Mobilitat Segura (trànsit) i de la Brigada Mòbil, i permetrà als assistents aproximar-se i conèixer aquestes unitats i el material de què disposen en un entorn lúdic i festiu.

Ves al contingut