Assistim a la primera Assemblea General de l’any d’Autismo España

Assistim a la primera Assemblea General de l’any d’Autismo España

El 27 de gener la Federació Catalana d’Autisme va assistir a la primera Assemblea General del 2024 d’Autismo España, confederació espanyola d’autisme de la qual la Federació és entitat sòcia. Va ser una jornada molt interessant que va comptar amb la participació de Pablo Bustinduy Amador, ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, el qual va convidar el col·lectiu a ser reivindicatiu, i va posar molt en valor l’associacionisme i el tercer sector.

El ministre també va parlar del Pla d’Acció d’Autisme, que es va aprovar el juliol de l’any passat i que compta amb una dotació de 40 milions d’euros per al seu desplegament. Des de la Federació Catalana d’Autisme treballarem en aquest Pla en el marc d’un projecte propi i proporcionarem una redacció adaptada per tal de facilitar la lectura i que totes les persones autistes/amb autisme el puguin entendre, tinguin les necessitats que tinguin.

El president d’Autismo España, Miguel Ángel de Casas, va començar el seu discurs de benvinguda parlant sobre l’augment actual de la prevalença en autisme i de les necessitats específiques dels diversos territoris de l’estat en diferents àmbits.

Assemblea ordinària

Durant l’assemblea ordinària, l’equip d’Autismo España va explicar les accions dutes a terme per part de la confederació durant l’any 2023 i el pla de treball per al 2024. Autismo España ha fet una feina ingent i ha executat una gran quantitat de projectes molt interessants. N’expliquem alguns a continuació i com els enfocarem des de la Federació Catalana d’Autisme per tal de continuar amb el creixement dels nostres projectes a Catalunya:

  1. Autismo España ha començat relacions amb el Ministeri d’Infància. Per a la Federació Catalana d’Autisme, això és molt interessant, perquè formem part de la PINCAT (Plataforma d’Infància de Catalunya) de la Taula del Tercer Sector, i en aquest sentit creiem que hi haurà possibilitats de col·laborar.
  2. També s’ha desenvolupat una unitat de defensa de drets, que amb el nostre projecte Altaveu Autisme ens servirà per tenir una base sòlida, poder fer incidència a Catalunya i que arribi tota la informació recollida pel que fa al compliment i vulneració de drets en territori català, a la resta de l’estat.
  3. Sobre els projectes d’investigació en autisme de la confederació, és molt interessant la línia amb nenes i dones, que és una branca de la recerca que esperem que també arribi en cascada a Catalunya. Pel que fa a la justícia, és un àmbit on també ha treballat molt, i on hem treballat i seguirem treballant des de la Federació.
  4. A més, ofereixen una formació de preparadors i preparadores laborals, on intentarem treure el màxim de partit possible. De fet, ens van proposar moltes formacions a les entitats membre d’Autismo España. Nosaltres les anirem fent arribar a totes les nostres entitats federades per aquelles que estiguin interessades.
  5. Un dels projectes que ha posat en marxa Autismo España i que ens va semblar més interessant és un portal de serveis TEA, el qual alimentarem i enriquirem amb els serveis de Catalunya. També s’està formant en informació i diagnòstic en context educatiu, on vincularem el nostre projecte contra el bullying “No soc millor que ningú, no soc pitjor que ningú”. De fet, es va parlar molt de diccions i tecnologies, i d’assetjament escolar.

Per acabar, Autismo España va explicar que se segueix treballant en el Centro Español sobre Trastorno del Espectro del Autismo i va anunciar que s’amplia la cartera de serveis que ofereix. També va donar la benvinguda a APNAV, nova entitat sòcia de la confederació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *