Catalunya s’il·lumina de blau en motiu del Dia Mundial de l’Autisme

Catalunya s’il·lumina de blau en motiu del Dia Mundial de l’Autisme

Un centenar d’edificis s’il·luminen de blau gràcies a la tasca de sensibilització, conscienciació i relació de les entitats membres de la Federació Catalana d’Autisme i altres entitats representants de persones i familiars de persones amb TEA en motiu del Dia Mundial de l’Autisme.

Seguint les directrius i la campanya “Light it up in blue” impulsada en primera instància per Autism Speaks i després recolzada per Autism Europe i la Confederación Autismo España, les entitats membre de la Federació Catalana d’Autisme han aconseguit que Catalunya es vestís de blau en el dia de reivindicació de la comunitat TEA del territori. Cada any són més els edificis que es sumen a la iniciativa i ens consta que a nivell d’Estat Espanyol es van superar els 400 edificis il·luminats.

No només es tracta d’il·luminar

La il·luminació dels edificis és el resultat d’una feina de sensibilització, comunicació i incidència de les diferents entitats arreu del territori per tal que tothom sàpiga que l’autisme existeix i quines són les seves característiques generals. Cal encara molta pedagogia i, sobretot, cal que tota aquesta sensibilització trascendeixi i arribi als llocs de gestió de l’administració i que aquesta comenci a reconèixer la importància d’abordar l’autisme i les necessitats del col·lectiu com una prioritat.

La tasca de les entitats és encomiable i enguany han fet campanyes increïbles que han aconseguit sensibilitzar moltíssima gent i conscienciar-los de al existència i la pluaralitat del TEA: des de la Federació volem traslladar-los el nostre agraïment i el nostre suport, així com també agraïr als diferents ajuntaments, empreses i centres el seu suport a la il·luminació de blau.

El color blau a debat

També és cert que volem destacar la sensibilitat dins la comunitat autista que comporta la representació del col·lectiu amb alguns símbols que, segons moltes persones diagnosticades amb TEA, no han decidit ells i no els representen. Des de la Federació, recollim aquestes sensibilitats i tot i que recolzem qualsevol iniciativa que ajudi a visibilitzar l’autisme i a conscienciar la població en general (i la iniciativa d’Autismo España enguany ha mobilitzat gran part del panorama mediàtic i de l’actualitat de l’Estat), creiem que s’haurà de tendir cap a una simbologia que respecti més el col·lectiu de persones amb TEA.

Altres símbols que es proposen són el símbol de l’infinit amb els colors de l’arc de Sant Martí, que trasllada la idea de la heterogeneïtat de l’autisme i del fet que dura tota la vida. També s’ha parlat del símbol químic de l’or “Au” per a representar-los.

Sigui com sigui, anirem veient, escoltant i virant cap on les persones i les famílies de persones amb TEA es sentin més còmodes i representades i enguany volem destacar l’augment en la sensibilització i el coneixement de l’autisme.

Hem de treballar molt encara, ho estem fent bé, ho podem fer millor. Seguim!

Aquí trobeu la llista d’edificis il·luminats! Moltíssimes gràcies!!

 

 

 

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació Projecte EVI · Associació ISTEA · Lovaas Foundation

(Fotografia: El Periódico de Catalunya)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *