Celebrem la primera reunió presencial del projecte INCLUPYR a Aragó

Celebrem la primera reunió presencial del projecte INCLUPYR a Aragó

Aquest cap de setmana hem viatjat a Sabiñánigo, Aragó, per assistir a la primera reunió presencial del projecte europeu INCLUPYR que desenvolupem juntament amb la Xarxa d’Educació Pirineus Vius i on participen diverses entitats.

L’objectiu principal d’INCLUPYR és garantir la participació d’infants, joves i adults autistes en activitats relacionades amb l’entorn i la natura. Volem crear ambients segurs en tots els àmbits de la vida de la persona i la connexió amb la natura és una activitat que ha demostrat tenir molts beneficis per a tothom. Si aquesta connexió es fa, a més, amb personal format i sensibilitzat vers la diversitat, i amb materials que ajuden a entendre les activitats, es pot crear un gran impacte en la millora del benestar de la persona autista i la seva família.

En aquesta trobada s’ha reunit el grup de treball que participarà en una acció clau del projecte que s’emmarca en la primera fase, i que consisteix en l’elaboració d’una guia per a educadores i educadors ambientals per tal d’acostar les experiències d’educació en la natura a les persones autistes sempre des d’una perspectiva de participació i inclusió.

Aquest grup està format per les entitats Xarxa d’Educació Pirineus Vius, Federació Catalana d’Autisme, Alt Ter i Gisfera (Catalunya), La Belle Nature i D’une montagne a l’autre (França), i A Redolada (Aragó).Juntes, vam estar plantejant la guia, i vam marcar els objectius i l’índex. A partir d’ara ja començarem amb la redacció.

La segona fase se centrarà en la formació en autisme a totes les educadores i educadors de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, a partir de quatre trobades diferents a la tardor del 2024. A més, durant l’estiu de 2024 es gravaran  diferents vídeos motivacionals sobre experiències del projecte, que es publicaran a la tardor i l’hivern del mateix any dins la tercera fase del projecte.

Aquesta reunió va ser la primera de cinc reunions que tindran lloc els propers mesos. La segona reunió serà a mitjans d’abril i l’última al maig, a Barcelona. La duració del projecte INCLUPYR és de 18 mesos i finalitza el febrer de 2025.

A la Federació Catalana d’Autisme estem molt contentes de com va anar la trobada. Va ser molt interessant compartir perspectives i maneres de treballar dels diferents territoris. Creiem que aquesta és la riquesa dels projectes europeus.

Tenim l’oportunitat de compartir com pensem, com creem i quina és la nostra perspectiva pel que fa a l’autisme i la reconnexió amb la natura. És un plaer trobar-nos amb gent sensibilitzada amb l’entorn que vol que fer la participació de les persones autistes i de totes aquelles que puguin necessitar algun tipus de suport, sigui possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *