El Projecte Rumbo recull el premi cermi.es 2022 a la millor pràctica de col·laboració associativa

El Projecte Rumbo recull el premi cermi.es 2022 a la millor pràctica de col·laboració associativa

  • Autismo España, al costat de les federacions Autismo Andalucía, Autismo Galicia, Federació Catalana d’Autisme i Autismo Castilla y León, participen en aquest projecte guardonat pel CERMI.
  • Mercedes Fernández Angulo, secretària de la Confederació, representa en l’acte de lliurament del premi a totes les entitats de l’autisme implicades.

Autismo España, en representació de les quatre federacions que participen al costat de la confederació en el Projecte Rumbo, participa a Madrid en el lliurament del premi cermi.es 2022 a la Millor Pràctica de Col·laboració Associativa per formar part d’aquest projecte que busca nous models de vida independent per a persones amb discapacitat.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha lliurat aquest guardó al ‘Projecte Rumbo’ liderat per COCEMFE amb la participació de ASPACEPREDIFFEDACE y Autismo España, al costat del seu teixit associatiu, l’objectiu del qual és trobar i aplicar un nou model d’autonomia personal i participativa per a les persones amb discapacitat.

Les Federacions  Autismo Castilla y LeónAutismo GaliciaAutismo Andalucía y la Federación Catalana d’Autisme desenvolupen al costat d’Autisme Espanya aquest projecte que s’estén fins a desembre de 2024.

Amb aquest guardó, el CERMI “reconeix públicament aquesta iniciativa col·laborativa entre diferents organitzacions del Tercer Sector, les quals plantegen implementar un nou model de suport a l’autonomia personal i a cura de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suport, mitjançant la combinació de serveis i recursos, impulsant la vida independent i facilitant formes de vida inclusives en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.”

Luis Cayo Pérez Bueno, president de CERMI estatal, que ha enaltit el Projecte Rumbo com a encarnació d’ “allò que ha de ser la cooperació associativa de la discapacitat organitzada” per a aconseguir “desplegar iniciatives compartides, que són més eficaces en la precipitació del canvi social que necessiten les persones amb discapacitat” ha estat l’encarregat de lliurar el premi cermi.es 2022. El president de COCEMFE, Anxo Queiruga, com a entitat líder del Projecte Rumbo, ha estat l’encarregat de recollir el diploma acreditatiu i l’estatueta, però ha estat recolzat per la resta de representants de les Confederacions implicades en el Rumbo.

Mercedes Fernández Angulo, secretària de Autismo España, ha estat l’encarregada de representar al col·lectiu de l’autisme: “aquest premi reforça la col·laboració, l’aprenentatge i la forma en què compartim coneixements entre organitzacions. Una manera de sumar esforços i d’avançar juntes en els drets per a totes les persones amb discapacitat, i per tant una nova manera de treballar per a les persones en l’espectre de l’autisme i les seves famílies”. La secretària de la confederació que és , al seu torn, presidenta de Autismo Galicia, una de les federacions participants en el territori, ha ressaltat que Rumbo ens proporcionarà nous models de vida independent per a les persones amb autisme, models que marcaran un full de ruta en l’aposta per l’elecció personal de cada persona en l’espectre per al seu projecte de vida adulta i la seva participació en la societat”.

En l’acte, que s’ha celebrat a la seu de COCEMFE a Madrid, han participat també el president de PREDIF, Fran Sardón; la presidenta de FEDACE, Ana Cabello; i la presidenta d’ASPACE, Manuela Muro.

Premis Cermi.es

La decisió del jurat sobre la XX Convocatòria dels premis Cermi.es es va fer pública el 29 de setembre del 2022. Uns premis que han guardonat a 17 candidatures en total, destinant el premi a Millor pràctica de cooperació associativa per al ‘Projecte Rumbo’.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) reconeix amb aquests guardons “les iniciatives, accions i la labor de persones o institucions que més s’hagin distingit, en favor dels drets humans, la participació comunitària, la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat i de les seves famílies”.

La Federació Catalana d’Autisme, com a entitat sòcia de Autismo España, desplega les intervencions del projecte a Catalunya. La Federació treballa juntament amb ECOM i FEPCCAT, membres de PREDIF i Confederació ASPACE, respectivament, per implementar accions dins del pla d’actuació del projecte d’acord amb les necessitats dels nostres col·lectius – autisme, discapacitat física i/o orgànica, i paràlisi cerebral i pluridiscapacitat -.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *