ERC presenta al Consell Plenari Municipal una proposta perquè hi hagi franges horaries d’accessibilitat cognitiva als Mercats Municipals

ERC presenta al Consell Plenari Municipal una proposta perquè hi hagi franges horaries d’accessibilitat cognitiva als Mercats Municipals

Ahir al Consell Plenari Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí i Altés, Regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya va presentar una proposta per a iniciar, als Mercats Municipals de la Ciutat, una campanya d’accesibilitat cognitiva reduïnt estímuls sensorials i creant altres suports visuals per a persones amb autisme dins aquests espais.

La proposta fa referència a la declaració de Barcelona com a Ciutat Amiga del TEA fa cinc anys i a la necessitat d’aplicar noves mesures de suport i acompanyament a aquestes persones. També fa referència a la hipersensibilitat a estímuls sonors i lumínics d’algunes persones amb autisme i a com aquesta sobre estimulació pot influir negativament en la seva autonomia a l’hora de participar en el dia a dia de la comunitat.

Prec al Consell Plenari Municipal

ERC va presentar la instància ahir i demà, dia 28 de gener, exposarà el cas al Plenari Municipa. Espera aconseguir que l’Ajuntament de Barcelona estableixi una franja horària en la qual els mercats municipals redueixin la intensitat lumínica i acústica per afavorir la compra a persones amb TEA  i hipersensibilitat sensorial.

Des de la Federació Catalana d’Autisme agraïm al grup d’ERC aquesta iniciativa i aplaudim la sensibilitat, el suport i la voluntat d’emprendre i aplicar mesures per facilitar la participació comunitària del col·lectiu TEA i esperem que demà al Plenari la resta de grups polítics també reconeguin aquesta necessitat.

Primeres passes cap a la participació plena en comunitat del col·lectiu autista

Aquesta iniciativa està relacionada amb la tasca d’incidència política que està realitzant la Junta de la Federació Catalana d’Autisme i la participació dels diferents membres, tant de Junta com de l’equip tècnic, en diferents formacions barcelonines que treballen per a la reducció de barreres i per la creació d’una comunitat 100% participativa com són l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat o el Consell de Ciutat de Barcelona.

Aquest tipus d’iniciatives formen part d’una estratègia de sensibiltizació i execució d’iniciatives que poc a poc es van materialitzant arreu de Catalunya gràcies a la tasca de les entitats i de la Federació: instal·lació de pictogrames i ajudes visuals a comerços de proximitat; canvis i sensibilització de grans grups del retail i l’alimentació; canvis de perspectiva en les polítiques i iniciatives municipals com aquesta que esmentem en aquest article.

Insistim que la feina a fer no és fàcil, que cal una gran quantitat de temps invertit per a sensibilitzar i per a mostrar que, en particular, el TEA ha estat i és prioritari en la nostra societat i cal començar a aterrar projectes perquè les declaracions, manfiestacions, instàncies i altres discursos polítics no es quedin en paper mullat. Cal treballar conjuntament per tal de construïr una ciutat i una societat més accessibles, més participatives, més obertes, més inclusives. Una comunitat REAL que tingui en compte la pluralitat de les persones que en formen part i que tenen el DRET de participar-hi de manera digna i completa.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *