Fundació ADIMIR benvinguts a la Federació Catalana d’Autisme

Volem donar la benvinguda a una nova entitat que se suma a la família de la Federació Catalana d’Autisme: La Fundació Adimir. Situada a Montcada i Reixac la Fundació Adimir va néixer l’any 2000 com una associació de famílies que van veure que, un cop acabada l’atenció al CDIAP de la zona (que des de l’organització descriuen com excel·lent) es van trobar sols: no hi havia cap continuïtat al servei infantil integral que els facilitava el CDIAP. Parlem amb Carolina Ibáñez (Presidenta de la Fundació) i amb Francisco Javier Vaca (Director del CAID Montcada, Centre d’Atenció Integral per a la Discapacitat):

Carolina Ibáñez (CI): La nostra motivació no és només  dignificar les persones amb discapacitat i tractar totes les seves necessitats durant la seva vida, si no que també tenim com a objectiu principal atendre a les famílies, perquè si aquesta persona no està ubicada dins la família i l’entorn, no estarà bé. La família és fonamental. Actualment tenim becades a cinc famílies amb rentes baixes perquè un dels nostres principis és que tothom ha de poder accedir a serveis d’atenció especialitzada, sigui quin sigui el seu estatus social.

Adimir ofereix serveis d’assessorament a les famílies i intervenció psico educativa dels usuaris amb teràpies gestionades per un equip multi disciplinar de psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes i monitors que treballen per a un entorn inclusiu en un ambient d’igualtat on es dissenyen, creen i apliquen els recolzaments necessaris per a garantir el benestar dels usuaris.

Francisco Javier Vaca (FJV): No es tracta d’inclusió per inclusió: som conscients de que a nivell d’administració i de sistema encara hi ha moltes carències, per això, des de l’aprovació del nou decret d’escola inclusiva des d’Adimir estem brindant recolzament a les escoles i a serveis socials dels municipis així com a EAPs, CSMIJs, DEGAIA i hospitals de referència estant en contacte amb especialistes. Adaptem material a les necessitats dels diferents usuaris i oferim suport orientatiu. Som sastres, ja que fem vestits a mida de cadascú!

Es poden trobar aquests materials de forma gratuïta al seu web: www.adimir.com.

Què espereu de la vostra unió amb la Federació Catalana d’Autisme?

FJV: Per experiència sabem que si no ens unim la repercussió a nivell polític és mínima. Al final, les entitats del tercer sector han d’anar sempre de la mà, és l’única manera de poder fer-nos sentir. Adimir forma part de diferents federacions com ECOM, DINCAT i Fundesplai (per a les activitats d’oci) i ara la Federació Catalana d’Autisme.

Segons les dades que trobem al web d’Adimir, un 36% dels casos que els arriba són de persones amb autisme, un percentatge que va en augment.

CI: La casuística de casos de persones amb autisme que ens estem trobant és molt alta, per això hem decidit formar part d’una federació d’entitats especialitzades, per poder oferir el que sabem i aprendre de les altres.

Què espereu de la vostra afiliació a la Federació?

FJA: La experiència diu que als polítics els mou la societat, per tant cal que entitats com la Federació Catalana d’Autisme participi en comissions polítiques on poder aportar idees. Idees i vivències: perquè les entitats com la nostra disposen d’informació directe de persones que es troben en una condició i que tenen unes certes necessitats, i cal que aquestes experiències i aquestes vivències arribin a la classe política perquè puguin actuar i millorar les vides d’aquestes persones i de les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *