Impartim sessions sobre autisme a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Impartim sessions sobre autisme a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Aquest dimarts hem participat en la Primera Jornada Solidària de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, on hem ofert sessions de sensibilització en autisme a aspirants a Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana.

La Jornada, organitzada per la Fundació Mossos d’Esquadra, té per objectiu acostar als futurs cossos de seguretat les entitats del tercer sector social i la realitat dels col·lectius que aquestes representen. En total, hem participat 26 organitzacions sense ànim de lucre de tot Catalunya i de diferents sectors.

Des de la Federació Catalana d’Autisme, Marta Campo i Carol Amat, directora gerent i directora tècnica, han ofert tallers sobre autisme a sis grups d’alumnes de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Urbana. A partir d’una metodologia teòrico-pràctica, les sessions han anat enfocades a acostar l’autisme als assistents, així com a donar a conèixer vivències i experiències de les persones del col·lectiu autista.

La valoració final de les sessions és molt positiva, ja que en tots els casos hi ha hagut molta predisposició per part dels alumnes i els tallers han estat molt participatius. Estem molt contentes per l’interès dels alumnes en l’autisme i de les converses que han anat sorgint en cada sessió. Algunes persones han volgut saber més sobre la condició, altres han compartit experiències personals amb l’autisme, i altres han demanat recomanacions a l’hora d’atendre persones del col·lectiu.

Creiem que iniciatives com aquesta són essencials per propiciar espais d’intercanvi i connexió entre els cossos de seguretat i col·lectius que moltes vegades estan invisibilitzats o encara són desconeguts per la majoria de la població. En el cas de l’autisme, hem realitzat diverses formacions sobre la condició a comissaries de Catalunya, i poder sensibilitzar també a aspirants a Policies i Mossos ha suposat una oportunitat per continuar amb el nostre objectiu: contribuir a millorar l’atenció de les forces de seguretat a persones amb autisme/autistes i familiars.

Volem agrair a la Fundació Mossos d’Esquadra haver comptat amb nosaltres per aquesta iniciativa. Esperem tenir l’oportunitat de participar en moltes altres iniciatives com aquesta.

 

Amb el suport de:

Fundación ONCE. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *