Ja està obert el termini per a sol·licitar les ajudes concedides pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per a alumnat amb autisme

Ja està obert el termini per a sol·licitar les ajudes concedides pel Ministeri d’Educació i Formació Professional per a alumnat amb autisme

  • Per segon any consecutiu, es concedirà a les persones beneficiàries els 400 euros addicionals per a despeses de caràcter general.
  • Recordem que l’alumnat amb autisme no necessita disposar de certificat de discapacitat per a poder beneficiar-se d’aquestes beques.

Ja s’ha publicat en el BOE l’Extracte de la Resolució de 12 d’abril de 2024, de la Secretaria d’Estat d’Educació, per la qual es convoquen ajudes per a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per al curs acadèmic 2024-2025, incloent ajudes per als i les estudiants amb autisme.

Les principals claus d’aquest curs són:

  • Subsidi de 400 euros per a despeses de caràcter general, que es concedeix de manera automàtica des de l’any passat a totes les persones beneficiàries, independentment de la renda familiar i dels resultats acadèmics.
  • No és requisit imprescindible que les persones sol·licitants disposin de certificat de discapacitat. Això és així des de la convocatòria de 2020.
  • S’han ampliat els llindars de renda que permeten percebre l’ajuda, la qual cosa farà possible que més famílies puguin beneficiar-se d’aquesta ajuda.

El termini de sol·licitud de les beques per a alumnes amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu comença el 30 d’abril i acaba el 13 de setembre, ambdós inclosos.

Per a realitzar el tràmit, si la persona no disposa de signatura electrònica, haurà d’imprimir el PDF i presentar-lo en el seu centre educatiu.

Ja des de 2020, i gràcies a la tasca d’incidència política d’Autismo España i al seu treball al costat del Ministeri d’Educació i Formació Professional, les beques d’educació inclouen com a beneficiari directe a tot l’alumnat amb trastorn de l’espectre de l’autisme, tingui o no reconeguda una discapacitat superior al 33%.

Més informació

IMPORTANT:

Enguany, no apareix la casella per marcar la quantia fixa per a despeses addicionals de caràcter general de 400 euros.

Les famílies que només poden rebre l’ajuda dels 400 euros, poden demanar la beca encara que no hi hagi la casella d’aquesta ajuda. Un cop sol·licitin la beca i la sol·licitud sigui acceptada, encara que en el moment de la sol·licitud no hi hagués la casella de l’ajuda de 400 euros, la rebran igualment

Per tant, les famílies, en el cas que no puguin rebre cap tipus d’ajut perquè superen els llindars de renda econòmics, sí que podran rebre el subsidi de quantia fixa per a despeses addicionals de caràcter general de 400 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *