La Federació Catalana d’Autisme i l’AFFAC posen en marxa un projecte per sensibilitzar sobre autisme i per promoure el moviment associatiu de Lleida

La Federació Catalana d’Autisme i l’AFFAC posen en marxa un projecte per sensibilitzar sobre autisme i per promoure el moviment associatiu de Lleida

La sensibilització de la societat sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és una part indispensable de la tasca de la Federació Catalana d’Autisme i ocupa una part important dins les nostres línies d’actuació. Un dels objectius de la Federació és formar i sensibilitzar a les famílies més enllà del col·lectiu, que no saben què és l’autisme o que no el coneixen prou.

Des de la Federació ens vam posar en contacte amb Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC) perquè vèiem que hi havia una possibilitat de col·laboració molt important a partir de la qual es podrien realitzar accions per arribar a un nombre molt elevat de persones. Un cop vam iniciar les primeres converses amb l’AFFAC, l’Associació va presentar un projecte per tal d’acostar l’autisme a les escoles, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme.

Aquest projecte es basa en dues etapes i pretén oferir una sèrie de xerrades per formar i sensibilitzar sobre el TEA. La primera etapa, que ja s’ha completat, ha consistit en la realització de tres sessions en línia al setembre i octubre sobre l’autisme a la infància i a la secundària. Han estat impartides per Carol Amat, Directora Tècnica de la Federació Catalana d’Autisme, i s’han ofert a totes les AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) que formen part de l’AFFAC.

La segona etapa d’aquest projecte va començar divendres i està enfocada en el territori lleidatà. Des de les entitats de Lleida ja fa temps que se’ns comunica que hi ha una necessitat d’acompanyament al col·lectiu autista a la zona. Des de l’AFFAC també tenien present aquesta situació i volien potenciar tot el territori lleidatà en aquest sentit. És per això que hem organitzat tres tallers presencials per a famílies:

1r taller sobre l’autisme a infantil i primària (11 de novembre, al Centre d’Educació Especial Plançó).

Impartit per les psicòlogues Marina Mestres i Núria Torres de l’Espai Essen.

2n taller sobre l’autisme a la secundària (18 de novembre, al Centre d’Educació Especial Plançó).

Impartit pel psicòleg Òscar Corbella.

3r taller d’autisme i comunitat (25 de novembre, al Centre Cívic de l’Ereta). Consistirà en una trobada entre familiars, entitats i professionals que tenen inquietuds a Lleida, amb la finalitat de promoure tot el moviment associatiu a la zona, oferir serveis de qualitat, intentar incrementar els serveis que ja hi són i funcionen, entre d’altres. A més, serà un espai generador de relacions entre totes les famílies, de manera que puguin interaccionar i compartir entre elles, es donarà la possibilitat de començar un grup d’ajuda mútua i també conèixer a les entitats participants: Associació Asperger TEA Lleida i Associació Plançó.

Impartit per les psicòlogues Marina Mestres i Núria Torres.

Les famílies de Lleida que estiguin interessades a assistir en aquests tallers es poden inscriure aquí.

Moltes gràcies!

 

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne · TEA Moianès · Associació Autisme Pallejà · Héroes Sin Capa · Fundació Onada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *