La Federació Catalana d’Autisme visita la Casa de la Generalitat a Perpinyà

La Federació Catalana d’Autisme visita la Casa de la Generalitat a Perpinyà

Ahir, la Federació Catalana d’Autisme va visitar la Casa de la Generalitat a Perpinyà, on va realitzar diverses trobades. Aquesta activitat es va celebrar en el marc del projecte Transconnectades per l’Autisme, que té l’objectiu de posar en contacte les entitats de famílies especialitzades o en vies d’especialització sobre autisme a Girona amb les entitats de famílies i centres especialitzats en autisme a la Catalunya Nord i la zona transfronterera pirinenca, per tal de compartir bones pràctiques, oferir serveis de qualitat i servir d’inspiració per a futurs projectes tenint en compte la situació social en ambdues regions.

Al matí, la Federació es va reunir amb la presidenta Myriam Seguy, dues persones de la junta i dues educadores de l’Associació Autisme 66. Aquesta entitat organitza formacions, acompanyament a famílies, casals de vacances i sortides lúdiques, i cada dia atén a joves que han estat expulsats dels seus centres educatius. És una de les poques entitats específiques sobre autisme a la Catalunya Nord.

A la tarda, ens vam trobar amb l’associació L’Etoile d’Asperger, concretament amb Bruno Malinge, membre de la junta. Com Autisme 66, fa més de 10 anys que treballen amb famílies i organitzen diverses activitats per a adolescents i joves. A més, ens vam reunir amb el director de la Casa de la Generalitat, el Senyor Alfons Quera i Carré, amb qui vam parlar sobre formacions en entitats de la zona i altres accions a dur a terme.

Les trobades van ser molt profitoses gràcies al suport, acompanyament i traducció de la Sra. Arantxa Cornejo, de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. 

Va ser una jornada molt interessant que ens va permetre enfortir la relació amb els companys i companyes de la Catalunya Nord. La zona transfronterera catalana té un gran potencial i creiem que amb la continuació del projecte es reforçaran aquestes relacions que hem tingut l’oportunitat de començar.

Amb el suport de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *