Laura de Batlle, nova presidenta de la Federació Catalana d’Autisme
El 29 de juny, la Federació Catalana d’Autisme i les entitats federades es van reunir en una nova assemblea general extraordinària, en la qual es va aprovar, entre altres coses, la reorganització de la junta directiva de l’entitat amb Laura de Batlle com a presidenta. Laura de Batlle és responsable de famílies i sensibilització de TEAcompanyEM, el projecte d’acompanyament en tot el cicle vital de les persones autistes i les seves famílies de la Fundació Autisme Mas Casadevall.
De Batlle agafa el relleu de Neus Payerol, que passa a ocupar la vicepresidència de l’entitat i que fa un pas al costat per a seguir amb la seva implicació en els drets del col·lectiu autista a Catalunya, com a directora de l’entitat Junts Autisme i com a vicepresidenta de Dincat. D’altra banda, Ascen Garcia, d’Associació EVI, i Anna Trillas, d’Avancem Junts, són les vocals, Alicia Campos, de Comunitat New Life, secretària, i Pep Mendoza, de la Fundació Autisme Mas Casadevall, tresorer.
Aquesta renovació mostra una actitud continuista, ja que està formada pel mateix equip humà, i segueix apostant per fer efectiu el nou Pla Estratègic de la Federació Catalana d’Autisme, presentat també en assemblea, que marca el rumb, les prioritats i les accions principals de l’entitat per als pròxims 4 anys. El document inclou els següents eixos estratègics:
- Incidència Política i defensa de drets
- Finançament i autogestió
- Reforç i empoderament de les entitats
- Sensibilització i incidència social
A l’assemblea també es va informar sobre alguns canvis pel que fa al funcionament intern de la Federació, com ara la reducció de part de l’equip tècnic a causa de la finalització del projecte RUMBO (finançat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i els fons NextGeneration de la Unió Europea), i la recuperació de tres comissions de treball: direccions i presidències, educació i drets socials, formades per l’equip tècnic de la Federació i persones representants de les entitats.
Per últim, es va ratificar l’entrada de tres noves entitats federades: TEAPrat, del Prat de Llobregat, Autisme Cambrils, de Cambrils, i ReplanTEA, d’Argentona. Amb aquestes incorporacions, la Federació Catalana d’Autisme ja representa a 48 entitats d’autisme, 7 més que fa un any, i continua amb el seu creixement com a entitat de referència per a la comunitat autista a Catalunya.