Manel Bucheras, President de l’Associació Autisme Pallejà: “la formació és imprescindible per poder atendre correctament als nostres infants”

Manel Bucheras, President de l’Associació Autisme Pallejà: “la formació és imprescindible per poder atendre correctament als nostres infants”

Quan vam decidir fundar l’Associació Autisme Pallejà, ens vam plantejar principalment tres objectius. En primer lloc,  ajudar i acompanyar a les famílies abans, durant i després del diagnòstic, donant resposta a les seves necessitats mitjançant formació, assessorament i acompanyament emocional i psicològic. En segon lloc, conscienciar, informar i sensibilitzar la societat i les administracions sobre l’autisme i, en tercer lloc, fomentar la inclusió de les persones amb autisme i les seves famílies en el seu entorn més proper.

Per complir el primer dels nostres objectius vam realitzar el dissabte 17 de maig de 2022, una primera formació dirigida a famílies on es va explicar a grans trets què és l’autisme, en què consisteix i vam desmentir grans mites. El dissabte 11 de juny, vam fer una segona formació més especialitzada de la mà d’un centre especialitzat.

Amb l’inici d’aquest curs, d’una banda, vam creure necessari dur a terme més sessions de formació a les famílies, ja que van ser molt ben rebudes pels nostres associats. Ja n’hem realitzat dues, una el 5 de novembre i una altra el 10 de desembre, tractant temes més específics i amb torns oberts de paraules per demanar ajuda en casos concrets.

Seguint en aquesta mateixa línia es faran dues sessions més, una el 14 de gener i una altra el 18 de febrer. D’altra banda, vam creure necessari que els docents també rebessin formació específica i poguessin preguntar què fer en casos concrets, i per això vam dur a terme una primera formació aquest dissabte 17 de desembre i tenim una altra sessió programada l’11 de març.

Així i tot, els nostres associats ens van demanar formació també per als monitors i monitores d’extraescolars dels seus fills i filles, donat que amb ells també passen gran quantitat d’hores durant el curs i també necessiten eines. Per aquest motiu, a principis d’any, tot i que encara no tenim la data tancada, es farà una sessió de formació per a monitors d’esports i extraescolars.

Creiem que la formació és imprescindible per poder atendre correctament als nostres infants, necessitem eines reals que puguem dur a la pràctica i que ens ajudin en les tasques que hem de realitzar com a mares, pares, avis, àvies, tiets, tietes, monitors, vetlladors o docents i continuarem treballant per aconseguir-ho.

Manel Bucheras, President de l’Associació Autisme Pallejà.

Des de la Federació Catalana d’Autisme donem les gràcies a l’Associació Autisme Pallejà per la gran feina que estan duent a terme pel que fa a la sensibilització de la societat sobre l’autisme, i per potenciar el coneixement general del TEA en l’àmbit educatiu i del lleure. És essencial per al benestar dels infants i joves. Enhorabona, seguim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *