Saltar al contingut principal

Mònica Martínez, consellera de Drets Social i Inclusió, dona a conèixer les prioritats del Departament per a aquesta legislatura 

Ahir, Mònica Martínez, Consellera de Drets Socials i Inclusió, va comparèixer davant la comissió de drets socials del Parlament de Catalunya, on va anunciar els eixos que marcaran l’acció del Departament de Drets Socials durant la legislatura. 

Es va destacar que l’objectiu és que Catalunya torni a ser referent en qualitat de serveis públics. Es va parlar de la necessitat de tenir una estructura de sistema de protecció social com en el cas de salut i d’educació. La consellera va posar sobre la taula la falta de coordinació interna i externa, i va explicar que des del Departament de Drets Socials volen apostar per la digitalització, interconnectar dades i comptar amb indicadors. 

Pel que fa a la discapacitat, va destacar la trobada amb el COCARMI que es va celebrar el 4 de setembre, on vam estar presents des de la Federació Catalana d’Autisme i on es va veure de manera clara la necessitat de fer de la discapacitat un vector transversal de política pública, així com implementar el codi d’accessibilitat. La consellera va explicar que es crearan 6.000 noves places per a discapacitat i gent gran. 

Pel que fa als professionals del sector social, va anunciar que finalment s’incrementarà un 5% les tarifes (acordat l’any passat) i que una de les accions del Departament serà impulsar el diàleg social per a l’equiparació salarial amb altres sectors.   

A més, va comentar que cal revisar la Llei de Serveis Socials de 2007, que ha quedat desactualitzada, així com la Cartera de serveis socials, per la qual convocaran al Consell General de Serveis Socials.  

La consellera també va anunciar que la represa de la Llei de l’Agència Sociosanitària i de la Llei d’instruments de provisió de serveis del sistema públic de serveis socials, així com la publicació de la CONVO 2024-2025, entre altes, són les accions que es posaran en marxa de manera immediata.  

Davant les preguntes dels assistents, també es va parlar de la necessitat d’organitzar trobades amb col·lectius de mares cuidadores i promocionar el programa respir.  

Des de la Federació Catalana d’Autisme seguirem treballant juntament amb el Departament perquè aquestes mesures previstes es facin efectives, i per continuar traslladant les necessitats de les persones autistes a Catalunya. La principal demanda del col·lectiu autista i a la qual volem que es doni resposta de manera definitiva en aquesta legislatura és el reconeixement de l’especificitat de l’autisme, per tal que s’ofereixin serveis públics de qualitat i adaptats a la condició. 

Ves al contingut