Participa a l’estudi de la Universitat del País Basc per millorar la qualitat diagnòstica de les nenes amb autisme/autistes

Participa a l’estudi de la Universitat del País Basc per millorar la qualitat diagnòstica de les nenes amb autisme/autistes

La Universitat del País  Basc UPV/EHU ha posat en marxa l’estudi TRASTORNS DE L’ESPECTRE AUTISTA: CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIALS EN NENS I NENES, CRIANÇA I EFECTES DE LA MENTALITZACIÓ, un projecte molt interessant que té la finalitat d’estudiar com es discrimina a les nenes en el procés diagnòstic. Durant aquesta investigació s’analitzen les diferències entre nens i nenes en relació a diverses variables, amb l’objectiu de millorar la qualitat diagnòstica de les nenes, que sovint estan infradiagnosticades.

El projecte està emmarcat dins la Tesis Doctoral executada per Cristina Fernández Cuenca, investigadora predoctoral de la Universitat del País  Basc UPV/EHU, i dirigida per Itziar Alonso Arbiol, i està finançat pel Govern Basc amb l’aprovació per part del comitè ètic de la Universitat del País Basc UPV/EHU. La investigació va començar el maig de 2023 i està previst que finalitzi el novembre de 2025.

Participació en l’estudi

Per a realitzar l’estudi, la Universitat del País  Basc UPV/EHU demana la participació de 200 nens i nenes amb autisme/autistes d’entre 6 i 12 anys que no presentin comorbiditat amb discapacitat intel·lectual o altres condicions del desenvolupament,  acompanyats d’almenys una de les persones adultes cuidadores/a càrrec.

Per a poder participar, cal omplir aquest formulari.

Com serà la participació en l’estudi?

Les persones cuidadores hauran d’emplenar un conjunt de qüestionaris que avaluen la conducta i habilitats dels nens i nenes, com la comunicació social, el comportament, la conducta adaptativa i les habilitats per a mentalitzar. A més, hauran d’emplenar també instruments per avaluar el seu propi funcionament reflexiu, juntament amb qüestions de salut per analitzar la sobrecàrrega de la persona cuidadora en qüestió.

Per a completar aquests qüestionaris es requereixen 2 sessions online d’una hora cadascuna, en horaris i dates a convenir amb les famílies. En aquestes sessions, amb l’acompanyament virtual de la investigadora, es facilitaran els instruments i es resoldran els dubtes sobre aquest tema. Les dades recollides seran tractats confidencialment i custodiats per la Universitat del País  Basc UPV/EHU. A més, en tot moment es comptarà amb l’acompanyament d’una psicòloga sanitària.

Si bé la participació és voluntària, en finalitzar l’avaluació, s’oferirà a les famílies la possibilitat d’obtenir un informe individual sobre les avaluacions realitzades.

Si us interessa participar, podeu omplir aquest formulari. Moltes gràcies!

Per a més informació, podeu contactar a cristina.fernandezc@ehu.eus

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *