Prou perpetració de la imatge estereotipada de l’autisme

Prou perpetració de la imatge estereotipada de l’autisme

Des de la Federació Catalana d’Autisme volem expressar la nostra més profunda consternació amb relació a la publicació d’un article que fomenta estereotips i que no defensa el canvi en l’entorn i la concepció d’una societat diversa: l’autisme no s’ha de canviar, no s’ha de readaptar.

L’autisme és una condició humana més i, com a tal, s’ha de defensar el dret, inherent i inqüestionable de les persones autistes (i de qualsevol persona) a ser com són, sense necessitat de canviar, convertir o “adaptar”.

Des de la Federació Catalana d’Autisme condemnem de manera rotunda moltes de les afirmacions que es fan en aquest article de la contra de @lavanguardia. Estem molt decebudes i pel fet que siguin declaracions fetes des d’una entitat membre: ens posarem en contacte amb l’entitat de manera immediata, ja que moltes de les declaracions de l’article atempten de manera directa contra els principis i la filosofia de la nostra organització i de les entitats a les quals representem.

No pot ser que en una data tan important de visibilització d’un col·lectiu plural es continuï parlant només d’infants amb unes característiques determinades. L’autisme és molt més. L’autisme va molt més enllà. És més heterogeni, més divers, més ampli del que es diu i de com es descriu.

Declarem que no estem d’acord amb el posicionament de la Fundació Lovaas ni del professional que ha fet les declaracions, ens desvinculem diametralment d’aquesta perspectiva de l’autisme i continuem defensant la participació comunitària, la pluralitat dins l’autisme, l’autisme femení,  l’autisme infantil, l’autisme adolescent, l’autisme adult i l’autisme en la vellesa, sense estereotips, sense mites, sense grans celebritats a qui fer referència.

Som aquí i declaracions com aquestes només perjudiquen el col·lectiu. Ens posem a disposició dels mitjans de comunicació en general i de La Vanguardia en particular per aclarir i donar informació de qualitat sobre la condició del col·lectiu al qual representem entitats de famílies i de persones autistes. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *