Reus acull la Festa de l’Esport de l’autisme a Catalunya

Reus acull la Festa de l’Esport de l’autisme a Catalunya

  • El diumenge 26 de març el Camp de Futbol La Pastoreta reunirà a diferents entitats de familiars i persones amb autisme de tot Catalunya per celebrar una jornada esportiva
  • A l’esdeveniment es farà el Primer Torneig de Futbol TEA entre les entitats de la Federació Catalana d’Autisme
  • Reus Esport, l’Ajuntament de Reus, Decathlon Reus, la Cambra de Comerç de Reus, el Club Escola de Futbol Can Mir, Plusfresc, PERTOTS i La Ganxet Pintxo han estat claus en l’organització i la cessió d’espais, material i suport.

Reus, 22 de març de 2023 –  Després dels dos anys de pandèmia les entitats membre de la Federació Catalana d’Autisme (FCA) celebren el dia 26 de març, al Camp de Futbol la Pastoreta de Reus, la primera trobada esportiva de la seva història.

La iniciativa va sorgir de la idea d’un noi de Reus, en Pere, que va proposar organitzar un torneig de futbol entre les entitats de la FCA per tal de promocionar aquest esport entre els diferents nois i noies que formen part de les entitats. La idea va anar creixent fins a convertir-se en una trobada lúdica entre les entitats federades i totes aquelles persones que s’hi vulguin acostar i conèixer una mica més de prop l’autisme i les activitats que fan les diferents entitats: “és una bona oportunitat per a crear un espai de retrobament entre entitats en un context sa, cooperatiu i divertit com és l’esport i l’oci que se’n desprèn”, explica Marta Campo, directora de la Federació Catalana d’Autisme.

La Pastoreta estarà dividit en diferents espais: l’espai del futbol, l’espai de les arts marcials, l’espai de les multiactivitats, l’espai dels inflables, l’espai de bitlles catalanes i també un espai de la calma per si en algun moment algú necessita descansar una mica i relaxar-se: “l’espai tindrà una estructura determinada, però, alhora, serà molt flexible i comptarà amb tots els suports necessaris per als infants i joves que hi participaran: ha de ser un moment bonic, on tothom pugui estar bé, gaudeixi i tingui la llibertat de participar com vulgui”, explica Campo.

Les entitats organitzadores de l’esdeveniment són Supera’t TEA de Reus i RubíTEA de Rubí amb el suport de la Federació Catalana d’Autisme. També cal destacar la implicació de les entitats locals amb Reus Esport com a principal suport per a tot el material esportiu, l’Ajuntament de Reus per la cessió de l’espai, el Club Escola de Futbol Can Mir per l’organització i adaptació del reglament del torneig de futbol, Decathlon Reus per la cessió de material per tots els espais, Plusfresc per la cessió d’aliments per l’avituallament, PERTOTS per la cessió d’inflables, i la Cambra de Comerç de Reus i La Ganxet Pintxo per al patrocini de l’equip de futbol de Supera’t TEA.

La Festa començarà a les 10 del matí i durarà fins a les 13:00. En acabat, la Federació Catalana d’Autisme ha organitzat un dinar de germanor al mateix camp de futbol per tal de generar un espai de coneixença entre les diferents entitats territorials.

La Federació Catalana d’Autisme reuneix actualment 38 entitats de tot el territori que representen al voltant de 12.000 famílies i 14.000 persones amb autisme/autistes. La seva tasca principal és fer incidència política per tal de garantir l’acompliment dels drets de les persones autistes a Catalunya i donar suport a les entitats a les quals representa reforçant-ne l’estructura, assessorant-les i acompanyant-les en tot allò que puguin necessitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *