Incidència política
Des de la Federació fem representació institucional a escala municipal, provincial, autonòmica, estatal i europea a través de la participació en diferents grups de treball, de reunions amb representants del Govern i l’administració, d’aportacions i presència en les comissions de diferents entitats socials, per tal de transmetre la voluntat del col·lectiu i reivindicar i defensar els drets de les persones autistes i les seves famílies.
En l’àmbit català l’autisme no està reconegut per l’administració a nivell estadístic ni administratiu: l’Idescat (Institut d’Estadística de Catalunya) comptabilitza algunes condicions però no l’autisme de manera específica. L’autisme necessita suports específics i especialitzats. El nostre col·lectiu no pot seguir diluït entre discapacitat intel·lectual i salut mental. Des de la Federació Catalana d’Autisme reivindiquem aquest dret.
Malauradament també segueix havent-hi molt desconeixement sobre l’autisme arreu. Des de la Federació participem en grups de treball amb les administracions per tal de canviar les pràctiques i acompanyaments cap a persones autistes i les seves famílies en tots els àmbits: educació, salut, drets socials, empresa i treball, processos administratius, formació de funcionariat, formació de professionals d’atenció al públic. Volem generar un canvi en el món que beneficiï, no només el col·lectiu autista, sinó a la societat en general.