Tallers d’empoderament del Projecte Rumbo per al col·lectiu autista a Catalunya

Tallers d’empoderament del Projecte Rumbo per al col·lectiu autista a Catalunya

La Federació Catalana d’Autisme, com a entitat especialitzada en autisme que desplega el Projecte Rumbo a Catalunya, està oferint un cicle online de sessions d’empoderament per a persones autistes, que pretén formar-les en diverses temàtiques per a promoure l’exercici del seu dret a viure de manera independent, així com per a persones del seu context més proper (familiars i professionals).

L’oferta de tallers s’ha plantejat a partir de l’estudi de necessitats pel que fa a la vida independent i la participació social que es va a dur a terme en una fase prèvia del projecte, i que va consistir en una sèrie d’entrevistes i grups focals amb persones del col·lectiu autista. A partir de l’estudi, es van pensar diferents sessions per a donar resposta a les necessitats formatives de persones autistes, i també de familiars i professionals.

En el cas de la Federació Catalana d’Autisme, ofereix els tallers a través de TEAEduca, la seva plataforma de formació en autisme. Cada sessió s’ofereix en streaming, es grava i posteriorment es publica el vídeo de manera permanent al web. En les últimes setmanes, s’han realitzat tres tallers a través de TEAEduca, que ja es poden visualitzar en línia:

 • Aprendre a menjar sa i cuinar de forma fàcil i ràpida
 • Guia de prestacions i serveis per a persones amb autisme i les seves famílies
 • Introducció a la gestió d’ingressos i despeses

En els propers mesos hi haurà disponible els següents tallers:

 • Alimentació en el TEA: per què el meu fill/a no menja? per què té problemes amb el menjar? què puc fer? (26 d’abril)
 • Eines digitals en el TEA (1 de maig)
 • Tarda de joves: ús de noves tecnologies, videojocs i xarxes socials (21 de maig)
 • Sexualitat i TEA (3 de juny)
 • Com fer justificacions i subvencions (13 i 20 de juny) – per a entitats federades a la Federació Catalana d’Autisme
 • Gestió de xarxes socials
 • Àmbit judicial
 • Com fer les gestions de DNI electrònic i signatura digital
 • Mediació amb famílies – per a entitats federades a la Federació Catalana d’Autisme

L’equip de la Federació Catalana d’Autisme està treballant per ampliar la proposta de tallers, i incloure altres temes com oci, cultura o assistència personal.

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISME ESPANYA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *