TEA Vallès Oriental i l’Associació Esportiva La Mitja col·laboren perquè la Mitja Marató de Granollers sigui amigable amb l’autisme

TEA Vallès Oriental i l’Associació Esportiva La Mitja col·laboren perquè la Mitja Marató de Granollers sigui amigable amb l’autisme

TEA Vallès Oriental, entitat de primeres persones autistes i familiars, i l’Associació Esportiva La Mitja, organitzadora de la Mitja Marató, han iniciat una col·laboració per tal que l’esdeveniment sigui amic amb l’autisme.

La finalitat és que una de les iniciatives esportives més importants de l’any contribueixi a la sensibilització de l’autisme i estigui adaptada a les persones amb aquesta condició. En el marc d’aquesta actuació conjunta, es posaran en marxa diverses accions per contribuir a fer que tothom pugui gaudir de La Mitja de Granollers.

En primer lloc, el circuit de  21.097 metres  estarà senyalitzat amb pictogrames, per tal d’afavorir l’orientació de les persones que necessitin suport visual per a comprendre certes informacions. A més, els discursos que es difonguin a través d’altaveus durant el transcurs de l’esdeveniment inclouran explicacions sobre autisme i sobre l’entitat TEA Vallès Oriental, per tal de visibilitzar la condició.

Així mateix, TEA Vallès Oriental, que compta amb el suport de la Federació Catalana d’Autisme, instal·larà un estand els dies de la recollida de dorsals, xips i obsequis, el divendres 23 i dissabte 24 de febrer de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, al Palau d’Esports ubicat a la avinguda Francesc Macià de Granollers, des d’on proporcionarà informació sobre els serveis i projectes que ofereix l’entitat per a qualsevol persona que estigui interessada. Segons Yolanda Moral, creadora de l’entitat, “treballar per tal que l’autisme sigui visible en tots els àmbits de la societat és el gran desafiament que entitats com la nostra aborden per la necessitat imperiosa del col·lectiu. Quan donem visibilitat a les nostres realitats, deixem de ser invisibles, iniciant així un canvi en el paradigma per aconseguir una societat més oberta a les diferències. Aquest canvi té un impacte positiu que es tradueix en una millora per a tota la societat.”

Marta Campo, directora gerent de la Federació Catalana d’Autisme, explica que “aquesta col·laboració és molt important. Tot i que s’ha pensat tenint en compte les necessitats del col·lectiu autista, pot beneficiar també a altres persones amb altres condicions. Esperem que aquesta acció serveixi com a precedent important perquè les pròximes mitges maratons de Catalunya tinguin en compte a les persones amb diversitat en general i amb autisme en particular, per tal que les activitats esportives, d’oci i lleure puguin ser per a tothom.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *