Agraïment de la Federació Catalana d’Autisme a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Agraïment de la Federació Catalana d’Autisme a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

La Federació Catalana d’Autisme agraeix a la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya l’oportunitat de participar en les Taules d’Experiències del 7è Congrés del Tercer Sector Social, que es va celebrar el 15 i 16 de juny i que va tenir com a lema “El repte de la reconstrucció social. Noves respostes des del Tercer Sector Social”.

Dins la temàtica “Model d’atenció comunitària i centrada en la persona”, Neus Payerol, Presidenta de la Federació Catalana d’Autisme i Directora de la Fundació Junts Autisme, va presentar el programa m’adapTU, impulsat per la Federació juntament amb la unitat PAITEA de Vall d’Hebron. Aquest projecte té com a objectiu fer de Vall d’Hebron un entorn sanitari accessible amb el TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) i es basa en l’adaptació d’espais, la reformulació de protocols, la formació de professionals i la sensibilització cap a la societat. Aquest projecte suposa un primer pas per impulsar un canvi real a l’entorn sanitari per tal que es garanteixi una atenció en salut de qualitat per a les persones amb TEA. Neus Payerol va recalcar la necessitat d’oferir serveis sanitaris adaptats a les persones amb autisme, moltes de les quals moren entre 15 i 20 anys abans que la resta de la població.

Dins la temàtica de “Comunicació i Visibilització”, Marta Campo, Directora de Projectes i Comunicació de la Federació Catalana d’Autisme, va presentar TEAEduca, el projecte creat per la Federació dedicat a la formació especialitzada en autisme. La plataforma ofereix cursos per a persones amb TEA i els seus familiars, així com per a professionals de l’autisme i per aquelles persones que estiguin interessades a informar-se sobre aquesta condició.

El 7è Congrés del Tercer Sector Social va suposar un espai per expressar les fites, els reptes, les necessitats, les inquietuds i les reivindicacions del tercer sector social català, actualment molt afectat a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’esdeveniment també va propiciar la coordinació entre l’administració, el sector empresarial i les entitats socials, i va permetre la creació de sinergies entre les entitats, les quals van compartir experiències i bones pràctiques.

La Federació Catalana d’Autisme va tenir l’ocasió de conèixer els projectes destinats a satisfer les necessitats de les persones del col·lectiu autista que estan implementant altres entitats arreu de Catalunya, i va poder intercanviar punts de vista i coneixements sobre els serveis que s’ofereixen a les persones amb TEA.

Seguirem treballant fins a la pròxima edició del Congrés, per continuar fent xarxa dins el tercer sector social. Seguim sumant, seguim construint.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *