Celebrem la primera trobada del Grup de Joves de Points of Connection

Celebrem la primera trobada del Grup de Joves de Points of Connection

El 14 de març, el Grup de Joves del projecte Points of Connection es va reunir per primera vegada en línia, en una reunió que va marcar la posada en marxa d’aquest grup de treball.

En aquesta primera reunió, la Gisela Flores i la Mariona Vancells, de l’equip de la Federació Catalana d’Autisme, van presentar el projecte als joves i van explicar les accions programades fins al 2026. També vam dedicar una estona a presentar-nos individualment.

A la segona part de la sessió, vam executar la primera tasca del Grup, la qual va consistir a llegir i revisar les preguntes que inclourà la plataforma online que s’oferirà en obert en uns mesos, i que permetrà conèixer la qualitat de vida de la població jove autista en els diversos països europeus, a partir de les seves respostes. En aquesta activitat vam fer propostes de millora pel que fa al plantejament de les preguntes, per tal que siguin coherents, comprensibles i clares per a tothom.

Points of Connection es un projecte europeu liderat per l’entitat Prisms Malta i executat per diferents partners: Federació Catalana d’Autisme,  Fundacja Imago (Polònia), Autism Europe (Bèlgica), Psychosocial Organisation (Grècia), Associação Portuguesa Voz Do Autista (Portugal) i Commission for the Rights of Persones with Disability (Malta). Pots trobar més informació del projecte aquí. Cada partner ha creat un grup de treball format per joves, per tal que formin part de tot el procés, i puguin aportar els seus punts de vista i propostes en les diferents fases del projecte.

El Grup de Joves de la Federació Catalana d’Autisme s’ha creat tenint en compte la diversitat de l’espectre autista i vetllant perquè aquesta diversitat quedi representada. Per a escollir les set persones joves, l’equip de la Federació Catalana d’Autisme va entrevistar a noies, nois, persones no binàries i pertanyents al col·lectiu LGTBIQA+, així com persones amb més i menys necessitats de suport, i d’unes edats compreses entre els 17 i els 23 anys.

Des de la Federació Catalana d’Autisme agraïm moltíssim la predisposició del Biel, el Martí, la Paula, el Naran, el Mauro, la Laura i la Lorna, i la seva actitud participativa en el projecte i les activitats. La pròxima reunió del Grup serà a l’11 d’abril també online, i la primera trobada presencial tindrà lloc al maig a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *