Points of Connection: una societat més amigable per a les persones joves amb autisme/autistes

Points of Connection: una societat més amigable per a les persones joves amb autisme/autistes

Points of Connection és un projecte finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i liderat per Prisms Malta, que executa el projecte juntament amb la Federació Catalana d’Autisme, Fundacja Imago (Polònia), Autism Europe (Bèlgica), Psychosocial Organisation (Grècia), Associação Portuguesa Voz Do Autista (Portugal) i Commission for the Rights of Persones with Disability (Malta).

L’objectiu principal d’aquest projecte és contribuir a fer que la societat sigui més amigable amb les persones joves autistes/amb autisme. Cada partner crearà un grup de treball format per joves amb autisme/autistes que treballarà en totes les fases del projecte, el qual consta de diverses branques que comprenen un seguit d’accions programades des del 2023 fins al març del 2026:

Recerca

Es crearà una eina interactiva en línia basada en la mesura QoL (Quality of Life) que permetrà mesurar la qualitat de vida de les persones joves autistes/amb autisme dels països participants en el projecte.

Les dades recollides permetran emetre un informe sobre el nivell de qualitat de vida dels joves del col·lectiu autista, així com dels serveis més i menys accessibles en els diferents països, a partir del qual es redactarà una guia.

Impulsar serveis més accessibles

S’establirà un criteri d’accessibilitat homogeni pel que fa als serveis en diferents àmbits (educació; salut; cultura; oci, aficions i esports; treball; interacció diària amb les necessitats de la comunitat; ONG i voluntariat).

Cada partner detectarà 5 serveis poc accessibles per a l’autisme en el seu país i oferirà formació en autisme a les organitzacions/institucions que proporcionen aquests serveis, per tal que siguin més accessibles per al col·lectiu, amb un pla per aconseguir-ho.  També es crearà material formatiu i divulgatiu sobre la condició i sobre l’accessibilitat.

Un dels resultats principals d’aquest paquet és assolir un augment del +15% dels espais amigables amb l’autisme, dins el projecte Autism Friendly Spaces (AFS).

Points of Connection

En aquest paquet, que comparteix nom amb el projecte, es crearan grups de 16 joves (8 amb autisme/autistes i 8 neurotípics) amb la finalitat d’oferir punts de trobada i connexió entre joves, i crear consciència entre iguals.

S’elaboraran continguts multimèdia (vídeos i podcasts) que es difondran en diversos canals com Twitch o Tiktok, i s’organitzaran trobades en plataformes com Minecraft.

Difusió i Visibilitat

Una part important del projecte constarà de la comunicació i la difusió dels resultats obtinguts. S’anirà creant contingut que es publicarà a la pàgina web del projecte (en construcció) i a les xarxes socials, sobre les accions que es van duent a terme, i per a sensibilitzar sobre l’autisme i l’accessibilitat.

Els 7 partners ens vam trobar a Malta del 7 al 10 de novembre de 2023, en un seguit de reunions que va marcar la posada en marxa del projecte. La pròxima trobada serà a Barcelona el 2024. També se celebrarà una reunió en línia i una última trobada presencial a Brussel·les el 2026, on tindrà lloc una conferència amb motiu del tancament del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *