Els joves del grup de treball de Points of Connection analitzen l’adaptació a l’autisme dels serveis a Catalunya

Els joves del grup de treball de Points of Connection analitzen l’adaptació a l’autisme dels serveis a Catalunya

El grup de joves del projecte Points of Connection s’ha reunit recentment per segona vegada en una trobada en línia. L’objectiu de l’activitat ha estat debatre sobre els serveis que reben els joves en àmbits com la salut, l’oci i la cultura, l’educació o el treball, i sobre si estan adaptats o no a l’autisme.

Els joves van destacar la falta de formació i coneixement sobre autisme en espais com centres hospitalaris, escoles i instituts, així com la manca de sensibilitat cap a la diversitat i l’assetjament escolar que alguns d’ells han patit en entorns educatius. També van parlar de la poca adaptació dels espais públics pel que fa a la sensorialitat i l’impediment que això té per a poder gaudir de les activitats que els agraden.

Aquesta activitat ha permès començar a introduir el grup a la segona fase del projecte Points of Connection, que començarà d’aquí a uns mesos i que consistirà a proposar adaptacions a diferents serveis a Catalunya perquè estiguin adaptats a les persones del col·lectiu autista.

Sobre el Projecte Points of Connection i

Points of Connection es un projecte europeu liderat per l’entitat Prisms Malta i executat per diferents partners: Federació Catalana d’Autisme,  Fundacja Imago (Polònia), Autism Europe (Bèlgica), Psychosocial Organisation (Grècia), Associação Portuguesa Voz Do Autista (Portugal) i Commission for the Rights of Persones with Disability (Malta). Pots trobar més informació del projecte aquí. Cada partner ha creat un grup de treball format per joves, per tal que formin part de tot el procés, i puguin aportar els seus punts de vista i propostes en les diferents fases del projecte.

El Grup de Joves de la Federació Catalana d’Autisme s’ha creat tenint en compte la diversitat de l’espectre autista i vetllant perquè aquesta diversitat quedi representada. Per a escollir les set persones joves, l’equip de la Federació Catalana d’Autisme va entrevistar a noies, nois, persones no binàries i pertanyents al col·lectiu LGTBIQA+, així com persones amb més i menys necessitats de suport, i d’unes edats compreses entre els 17 i els 23 anys.

Des de la Federació Catalana d’Autisme agraïm moltíssim la participació del Biel, el Martí, la Paula, el Naran, el Mauro, la Laura, la Lorna i el Gonzalo. La pròxima reunió del Grup serà presencial al maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *