La Federació, en la corda fluixa

La Federació, en la corda fluixa

10 de gener de 2019.- Com un gerro d’aigua freda va caure la noticia, el 22 de desembre, que la nostra federació havia rebut el 2018 un 90% menys de subvencions públiques que l’any anterior dels fons procedents de la casella social del 0,7% de l’IRPF que gestiona el departament d’Afers Socials de la Generalitat;  així, només s’han concedit 1.230 eurosquan la xifra va arribar a 14.183 l’any 2017.

Amb aquesta xifra difícilment es pot fer gestió de la federació, però tampoc sensibilització,  tasques de suport directe a les persones amb autisme i les seves famílies.

A banda dels ajuts directes a la federació, els rebuts per les entitats federades han estat inferiors als demanats i s’ha produït una redistribució dels mateixos, passant dels 124.783 euros del 2017 a 122.844 euros el 2018. Vuit dels 19 projectes presentats, la majoria  relacionats amb suport directe a persones amb TEA i famílies, s’han quedat sense subvenció.

La federació està fent contactes des de principis d’any amb les administracions per trobar els fons amb què poder seguir tirant endavant la seva tasca d’aglutinador de la defensa i reivindicació dels drets del col·lectiu.

El Periódico de Catalunya i Xarxanet s’han fet ressò del problema i han publicat unes notícies que podeu consultar en els següents enllaços:

El futur de la federació de l’autisme perilla per falta d’ajudes

La Federación Catalana de Autismo pende de un hilo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *