Nou premi per a Peixos d’aigua dolça, i ja en van cinc

Els premis Xavier Cugat que anualment concedeix el Festival de Cinema de Girona ha guardonat el documental Peixos d’aigua Dolça (en aigua salada) perquè va ser una pel·lícula estrenada en aquest festival, obrint-li així el camí per arribar a altres festivals i rebre altres guardons. El premi va ser recollit ahir, primer de gener, en un acte celebrat a la plaça de l’Oli de Girona, davant la casa on va néixer el músic i en una cerimònia similar a les que es fan al Passeig de la Fama del Bulevard Hollywood. Van recollir el guardó la presidenta de la federació, Rosa Serrano, i la coprotagonista del projecte, Mariona López.

Amb aquest premi, que ens fa molta il·lusió, ja són conc els que han reconegut la qualitat i vàlua d’aquest treball dirigit per marc serena i Biel Mauri i produït per la nostra federació pe sensibilitzar sobre la situació de l’autisme a Catalunya.

Amb anterioritat va rebre el premi a la millor pel·lícula del XI Festival Internacional de Cine sobre Discapacidad de Collado Villalba (FECIDISCOVI) 2018, que va tenir lloc el darrer cap de setmana de novembre en aquesta localitat madrilenya.

El diumenge anterior havia estat reconegut amb un premi especial del festival de cinema i arts visuals AS Film Festival, que se celebrava a Roma. I abans havia estat reconegut amb el premi del públic del I Festival de Cinema i Discapacitat de Cullera (València), així com una menció al Festival Internacional de Cinema de Girona. El film ha estat possible gràcies a les aportacions i experiència de les diferents associacions de la federació.

Si encara no l’heu vist, recordeu que ho podeu fer clicant en aquest Enllaç

També el podeu veure (subtitulat) en castellà, en aquest Enllaç

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *