S’aproven 13 dels 17 punts de la moció sobre el finançament del Tercer Sector Social

S’aproven 13 dels 17 punts de la moció sobre el finançament del Tercer Sector Social

La moció sobre el finançament del Tercer Sector Social que va entrar al Parlament el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar es va votar el passat 12 de maig. El resultat va ser l’aprovació de 13 dels 17 punts que constituïen la moció.

Tal com vam explicar des de la Federació Catalana d’Autisme, la moció es va presentar per exigir una millora del sistema de subvencions, arran del malestar de moltes entitats pel retard en la resolució de les assignacions per la subvenció amb càrrec al 0,7% de l’IRPF, així com en la concessió d’altres subvencions de caràcter no competitiu (SOC), subvencions importants per la digitalització de les entitats (Kit digital) o altres estimacions com la COSPE.

Un dels punts més destacats que es va aprovar és la creació d’un Grup de Treball Mixt entre la Generalitat i la Taula del Tercer Sector per a millorar el sistema de subvencions, i del qual formaran part els departaments que gestionen les subvencions: Economia i Hisenda, Salut, Igualtat i Feminismes, Justícia, Drets Socials, Empresa i Treball i Presidència. Tots els grups parlamentaris van votar a favor, excepte Vox, que es va abstenir.

Pel que fa a establir un termini màxim de resposta a les al·legacions de les entitats de 25 dies hàbils, es va aprovar amb l’abstenció d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Junts Per Catalunya.

A més, tots els grups -excepte Ciutadans i VOX-, van votar a favor de proporcionar assessorament jurídic a les entitats amb inseguretat jurídica en algun procés de les convocatòries públiques.

Aquest és un pas molt necessari i important per les entitats federades a la Federació Catalana d’Autisme, ja que depenen de les subvencions per poder posar en marxa els seus projectes, destinats a oferir els serveis necessaris a les persones amb autisme i les seves famílies, i millorar la seva qualitat de vida. Agraïm el suport de la Taula del Tercer Sector pel que fa a incidència política i ens sumem al seu posicionament. Demanem ara l’actuació del Govern per garantir la posada en marxa de les accions aprovades i millorar el sistema de subvencions del Tercer Sector Social.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següents entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *