Vols participar en un projecte europeu de Tennis taula juntament amb Lovaas Foundation?

Vols participar en un projecte europeu de Tennis taula juntament amb Lovaas Foundation?

Lovaas Foundation porta mesos treballant en el projecte europeu SPAUT, que pretén fomentar l’activitat del tenis taula entre les persones joves-adultes amb autisme, al tractar-se d’una activitat que els ajuda a millorar en les seves capacitats motrius i també de socialització.

 

En aquest moment s’obre l’oportunitat que entitats que atenen persones amb autisme puguin entrar a participar en aquest projecte a través d’organitzar pels seus beneficiaris una activitat per a ensenyar-los a  jugar a tenis taula aprofitant els beneficis que aquesta activitat els pot proporcionar.

 

És una opció molt interessant tant per aquelles entitats que ja organitzen activitats esportives o de lleure com per aquelles que mai no ho han fet però que s’han  plantejat en algun moment el fer-ho  ja que, a través del projecte SPAUT podran tenir:

 

– una ajuda econòmica per sufragar-ne els costos.

– un suport tecnològic amb:

  1. a) un curs de formació pels monitors o professionals que faran les sessions de tenis taula.

És un curs online, auto-administrat i gratuït que està certificat a nivell europeu.

El curs el pot fer qualsevol persona que sàpiga jugar al tennis taula: entrenadors, mestres de gimnàstica, monitors, particulars que sàpiguen jugar-hi, etc.

  1. b) un suport de realitat virtual que permetrà ensenyar aquest esport sense haver de tenir la taula de ping pong per fer les sessions (i sempre que la persona amb autisme toleri be l’ús de les ulleres de realitat virtual).

 

Demanem als que vulguin sumar-se a aquest projecte de fer les pràctiques:

  • Que es pugui implementar i acabar abans de l’estiu, preferentment.
  • Que cada persona amb autisme que el faci rebi una hora a la setmana de formació (ja sigui presencial o amb les ulleres de realitat virtual) durant 8-10 setmanes.
  • Que els professors de tenis taula que donin el curs, hagin fet el curs SPAUT de formació online.
  • Disposició a donar dades personals (d’entrenadors i alumnes) per acreditar davant la UE que el curs s’ha fet.
  • Poder fer gravacions breus (amb mòbil, pe)  d’almenys un 30% de les sessions, tb sol·licitat per la UE.
  • Feed-back en relació al curs (possibles millores que es detectin, valoració, etc.) i tb en relació a la millora que el tennis taula hagi pogut aportar a les persones amb autisme que han fet el curs pràctic (aquí us facilitarem uns breus qüestionaris per recopilar la info).

 

Si ets una entitat Federada i hi estàs interessada, envia’ns un correu a comunicacio@fedcatalanautisme.org i t’enviarem tota la informació!

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *