Dia 1 d’Abril: Jornada de reflexió i consciència en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Dia 1 d’Abril: Jornada de reflexió i consciència en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

El Dia 2 d’Abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’autisme i des de la Federació Catalana d’Autisme hem organitzat un acte de consciència, reflexió i reivindicació on volem posar sobre la taula temàtiques d’actualitat que incideixen directament en la qualitat de vida de les persones amb TEA/ autistes i les seves famílies.

Comptem i agraïm la presència del director de Dincat, Carles Campuzano, que juntament amb la presidenta de la Federació, Neus Payerol, faran una exposició de l’actualitat sobre l’assistència personal i altres temes relacionats amb el col·lectiu autista.

Comptarem amb el suport i les ponències de diferents disciplines professionals relacionades amb l’autisme: psicologia, logopèdia, teràpia ocupacional. Volem agraïr especialment al Col·legi de Logopedes de Catalunya i al Col·legi de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya la seva participació en aquesta jornada.

També, i el més important, és que comptarem amb famílies i persones amb autisme/autistes que explicaran la seva experiència en una taula rodona en primera persona i on s’abordaran temes d’actualitat i que es realitzarà a la tarda.

L’acte serà accessible a nivell cognitiu i comptarà amb un espai lliure d’estímuls per a relaxació, així com amb suports i guies visuals. Comptarem amb el suport de nois i noies de l’Associació Asperger New Life que donaran la benvinguda a les persones assistents i ens recolzaran per tal de garantir el bon desenvolupament de la trobada.

Descarrega’t el programa

Des de la Federació també volem fer-vos arribar aquest Manifest de posicionament sobre la situació actual del TEA a Catalunya. Les fites, les mancances, els projectes i les estratègies que estem emprenent per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies.

Descarrega’t el manifest i comparteix-lo.

La trobada tindrà dos formats, el format presencial amb límit d’aforament i el format en Streaming, sense límit i que s’emetrà per la plataforma zoom.

Us podeu inscriure a ambdós esdeveniments a través d’aquests enllaços que es troben a la plataforma de formació especialitzada sobre autisme www.teaeduca.cat:

Des de la Federació Catalana d’Autisme seguirem treballant per crear aliances, per construir noves realitats, per sumar cada cop més col·lectius en aquesta perspectiva de participació comunitària i d’igualtat de drets. Perquè el futur és cosa de totes i de tots: res no ens pararà. Seguim sumant, seguim construint.

Actes de les entitats

Us convidem també a seguir-nos a les xarxes socials i a seguir totes les entitats que formen part de la Federació Catalana d’Autisme i que han organitzat actes de sensibilització, formació i solidaris arreu del territori català.

Representem a més de 4000 famílies que viuen el seu dia a dia amb moltes dificultats en diferents àmbits; escolar, sanitari, laboral i social. El moviment associatiu familiar, que és l’eix i la vèrtebra d’aquesta Federació, va néixer en defensa dels drets dels seus fills i filles.

Gràcies a totes i tots els i les que ens donareu suport, aconseguirem canviar la societat per tal de fer-la més participativa i més conscient de la neurodivergència.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne

4 thoughts on “Dia 1 d’Abril: Jornada de reflexió i consciència en el marc del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *