711 infants visiten l’Espai de la Calma de la Federació Catalana d’Autisme al Festival de la Infància

711 infants visiten l’Espai de la Calma de la Federació Catalana d’Autisme al Festival de la Infància

L’Espai de la Calma, ofert per la Federació Catalana d’Autisme entre els dies 27 i 31 de desembre en el Festival de la Infància a la Fira Barcelona, va acollir a un total de 711 nens i nenes, 25 dels quals amb autisme.

La carpa que la Federació Catalana d’Autisme va instal·lar en el Festival de la Infància va consistir en un espai tranquil i de relaxació per a qualsevol persona que necessités descansar una estona dels estímuls del saló. L’Espai de la Calma comptava amb material sensorial cedit per Qinera, que permetia als infants interactuar amb llums de colors i bombolles, o simplement seure en els puffs i gaudir del clima tranquil de l’espai amb música relaxant i llum tènue. Fora de la carpa també hi havia l’opció de deixar anar la creativitat pintant en quaderns de Tosta Rica o fent dibuixos per penjar-los fora de la carpa i contribuir a fer més bonic l’espai.

  

Moltes gràcies a tots els nens i nenes, pares, mares, avis, àvies i altres acompanyants que ens vau visitar a l’Espai de la Calma. Estem molt contentes de la gran rebuda que va tenir aquesta iniciativa, tal com van poder veure en l’efecte que va tenir en els infants, i a partir dels comentaris dels familiars dels nens i nenes que se’ns van acostar per donar-nos l’enhorabona. Volem agrair al Festival de la Infància haver-nos donat l’oportunitat d’estar presents en el saló, així com la col·laboració de Qinera i Junts Autisme, entitat que ens va proporcionar teles, taules i cadires.

Enguany hem pogut veure els aspectes que més han funcionat i hem anotat les aportacions que es poden fer en pròximes edicions per aconseguir una zona encara més còmoda per a tots els nens i nenes. Fins l’any que ve!

 

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany · Càtedra Autisme Girona · Cooperativa Can Roure · Todos en Azul · Specialisterne · TEA Moianès · Associació Autisme Pallejà · Héroes Sin Capa · Fundació Onada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *