714 persones van visitar l’espai de la Federació Catalana d’Autisme al Festival de la Infància

714 persones van visitar l’espai de la Federació Catalana d’Autisme al Festival de la Infància

La Federació Catalana d’Autisme va acollir a 714 infants i familiars que entre el 27 i 31 de desembre es van acostar a l’estand que l’entitat va instal·lar al Festival de la Infància.

La zona de la Federació Catalana d’Autisme en el Festival de la Infància va constar d’un Espai de la Calma amb material sensorial i llum tènue, on es van dirigir un total de 387 infants amb els seus acompanyants, així com una zona per a pintar i dibuixar, que van gaudir 129 nens i nenes. L’entitat també va oferir un punt d’assessorament que van visitar 39 persones, sobretot pares i mares dels infants que van demanar informació sobre els serveis que ofereix la Federació Catalana d’Autisme i les entitats federades.

Sens dubte, la destinació preferida dels assistents va ser l’Espai de la Calma. Un nombre elevat d’infants va arribar amb signes visibles d’alteració i nerviosisme, i entrar a la carpa fosca i fer ús del material sensorial i dels jocs els va ajudar a relaxar-se i recuperar forces per seguir gaudint de la gran varietat d’activitats que oferia el Festival de la Infància. L’Espai de la Calma va rebre tant a infants de fins a 12 anys com a nadons.

Creiem que una zona tranquil·la que permeti desconnectar dels estímuls de grans esdeveniments beneficia no només a algunes persones amb autisme, sinó a la societat en general. Poder estar en espais de descans que ens permetin tenir moments de serenitat és necessari per a tothom. La Federació Catalana d’Autisme té constància que 37 nens i nenes amb autisme/autistes van visitar l’Espai de la Calma i la zona de dibuix.

Per segon any consecutiu, la parada de la Federació Catalana d’Autisme en el Festival de la Infància va ser tot un èxit. Estem molt satisfetes dels agraïments que vam rebre per part dels pares i mares, i de veure com l’Espai de la Calma es converteix en una zona important per als assistents de grans esdeveniments. Donem les gràcies al Festival de la Infància per comptar en nosaltres i a totes les persones que ens vau visitar tots aquests dies. Fins l’any que ve!

 

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISME ESPANYA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat al seu torn als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

 

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *