Saltar al contingut principal

La FCVS i la Federació Catalana d’Autisme signen un conveni per impulsar la plena inclusió de les persones autistes en el voluntariat

La FCVS aporta la seva expertesa en matèria de voluntariat i en el foment d’activitats que promouen el dret de totes les persones a fer voluntariat

El president de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Ramon Nicolau, i la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme (FCA), Laura de Batlle, han signat aquest 4 de setembre un conveni de col·laboració per impulsar accions conjuntes que fomentin la plena inclusió de les persones amb autisme en el voluntariat, i promoure plans de voluntariat entre les entitats d’autisme.

A través d’aquest conveni, la FCVS posa a disposició de la FCA la seva expertesa en matèria de voluntariat. Així, la FCVS treballa des de fa 35 anys per la promoció i el reconeixement del voluntariat social a Catalunya, incloent activitats pel foment de l’accessibilitat global del voluntariat.

La FCA aporta al conveni la seva expertesa en l’àmbit de la sensibilització, la formació, el coneixement i el treball associatiu en l’àmbit de l’autisme. En aquest sentit, la FCA treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme, acompanyant les entitats en el seu dia a dia i oferint-los serveis, i apostant per una campanya d’incidència política i social en tots els àmbits de la societat.

Aquest conveni s’ha plantejat amb la voluntat de garantir que el col·lectiu autista pugui participar en accions de voluntariat social. Sovint, algunes persones autistes queden excloses de la possibilitat de dedicar una part del seu temps lliure al servei de la comunitat i gaudir dels beneficis que pot arribar a portar el voluntariat, a causa de la falta de coneixement sobre l’autisme i d’adaptació en moltes activitats de voluntariat.

Amb la col·laboració entre ambdues federacions s’establirà un pla de treball anual per tal de promoure conjuntament accions de sensibilització i formació en matèria d’autisme, així com de foment del voluntariat inclusiu i accessible. A més, el conveni també determina la constitució d’una comissió formada per membres de les dues entitats per fer el seguiment i l’avaluació del conveni i resoldre situacions no previstes. Aquesta comissió es reunirà a petició de qualsevol dels seus membres cada dos mesos.

Ves al contingut