Autismo España, Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme manifesten el seu absolut rebuig a la celebració de la conferència “L’autisme és recuperable”

Autismo España, Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme manifesten el seu absolut rebuig a la celebració de la conferència “L’autisme és recuperable”

  • Té previst celebrar-se el pròxim 9 de setembre a Lleida, amb l’objectiu de promocionar l’ús del MMS i altres suplements per a “recuperar la condició d’autisme”.
  • Està organitzada per Josep Pàmies, que ja va ser sancionat el 2018 amb una multa de 600.000 euros per promoure l’ús d’aquest compost il·legal.
  • Autismo España ha traslladat el rebuig a la celebració d’aquest esdeveniment al Centre Espanyol d’Autisme perquè iniciï els tràmits de denúncia necessaris.
  • Autismo España ha remès també un escrit a Pàmies per a informar-lo del trasllat de la denúncia als organismes competents.
  • Davant aquesta clara vulneració dels drets de les persones amb autisme, reiterem la necessitat de no promoure teràpies que prometin” curar” la condició, ja que poden posar en greu risc la seva salut.

El pròxim 9 de setembre té previst celebrar-se a Lleida la conferència titulada “L’autisme és recuperable”, convocada i organitzada per Josep Pàmies, representant de les pseudociències i defensor de l’ús del MMS (clorit de sodi) per a curar l’autisme. De fet, aquest esdeveniment es planteja com un aniversari de l’acte celebrat el 2018 amb el mateix nom, pel qual Pàmies va ser sancionat amb 600.000 euros de multa per promoure les pseudoteràpies i promocionar productes prohibits.

En aquesta jornada està previst que intervingui Gregorio Placeres, que es presenta en el cartell promocional com a “llicenciat en Química i naturòpata” i que assegura haver “recuperat” a 325 nens per ingerir clorit de sodi.

La Confederació Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme manifestem el nostre absolut rebuig i sol·licitem a les autoritats i administracions competents, a les quals hem traslladat els fets denunciats, que facin el possible per a evitar que se celebri. Una vegada més, insistim que, avui dia, les úniques intervencions recomanades nacionalment i internacional per a l’abordatge de l’autisme són de caràcter psicoeducatiu i han de basar-se en la millor evidència científica disponible, incorporant tant el criteri professional expert com les prioritats i els drets de les pròpies persones amb autisme i les seves famílies.

Reiterem a més que el clorit de sodi no només és ineficaç en el tractament de l’autisme, com va posar de manifest l’Institut de Recerca de Malalties Rares el 2016, sinó que està catalogat com a compost il·legal per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que va ordenar la seva retirada del mercat el 2010.

Per tot això, la celebració d’aquesta conferència suposaria una clara vulneració dels drets de les persones amb autisme i les seves famílies, ja que només contribuiria a generar falses expectatives pel que fa als resultats dels tractaments existents. A més, podria posar en greu risc la salut de les persones amb autisme ja que, com sosté la AEMPS, “aquest producte, quan es consumeix seguint les instruccions donades pels seus defensors, produeix efectes adversos que poden ser greus. El clorit de sodi, en solució aquosa i quan s’administra en les condicions indicades, es transforma en àcid clorós que es degrada a diòxid de clor. Totes aquestes substàncies tenen una acció oxidant forta, i el seu consum directe en aquestes condicions pot produir dolor abdominal, nàusees, vòmits, diarrea, intoxicacions, fallida renal i metahemoglobinèmia”.

Des d’Autismo España, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme continuarem treballant per a garantir els drets fonamentals de les persones amb autisme i les seves famílies, denunciant qualsevol tractament pseudocientífic que asseguri la curació de l’autisme.

Per això, la Confederació ha enviat una carta de denúncia sobre aquests fets a Josep Pàmies, organitzador i convocant de l’acte. A més, ha donat trasllat dels mateixos als organismes competents, entre ells, el Centre Espanyol en trastorn de l’espectre de l’autisme, perquè iniciïn els tràmits que considerin oportuns per a vetllar per la defensa dels drets de les persones amb autisme i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *