Comunicat conjunt de la Federació Catalana d’Autisme i la Confederación Autismo España

Comunicat conjunt de la Federació Catalana d’Autisme i la Confederación Autismo España

Des de la Federació Catalana d’Autisme i la Confederación Autismo España volem expressar el nostre màxim suport al jove de la Ràpita que va realitzar un intent de suïcidi la setmana passada degut, presumptament, a una situació d’aïllament social i burla en el seu centre educatiu.

Volem condemnar de manera explícita i contundent les circumstàncies que han conduït cap a aquest acte i volem reflexionar sobre el fet que aquesta situació és conseqüència d’un esgotament i una desesperació que van íntimament lligats a un problema endèmic de la nostra societat: la diversitat no es contempla, no es reconeix i no es respecta. La diversitat espanta. La diversitat crea rebuig i provoca l’aïllament de totes aquelles persones que, per una raó o una altra, es diferencien d’allò que és normatiu.

Denunciem aquest fet i molts altres que es queden a l’ombra i que no transcendeixen als mitjans de comunicació. La situació és greu i és necessari fer un treball de sensibilització i empatia a tot arreu, no només en els centres educatius. El problema és estructural i està relacionat amb l’herència social d’amagar i témer aquelles persones que es consideren diferents sense tenir en compte la riquesa, la perspectiva i el creixement personal i emocional que aporta la diversitat. Plantegem-nos el tipus de societat que som i, sobretot, el tipus de societat que estem construint.

La Federació Catalana d’Autisme i la Confederación Autismo España es posen a la disposició de la família si aquesta considera possible i necessària alguna acció, i continuarem treballant i denunciant de manera activa, explícita i resolutiva perquè situacions com aquesta puguin evitar-se.

 

Gràcies a l’entitat ATEATE per tot el suport que esteu donant a la família i per la confiança que ens dipositeu dia a dia, feu una feina fantàstica! Seguim!

One thought on “Comunicat conjunt de la Federació Catalana d’Autisme i la Confederación Autismo España

  1. Lamento muchísimo por lo que está pasando este niño y su familia. Pienso que podría ser el mío en unos años y me aterroriza.
    Se que se están logrando pequeños cambios pero es muy lento. Sabiendo su condición estás cosas no pueden pasar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *