El Servei Català de Salut suspèn la conferència “L’autisme és recuperable”

El Servei Català de Salut suspèn la conferència “L’autisme és recuperable”

  • Esperem que Josep Pàmies acati la resolució del Servei Català de Salut i no celebri la conferència de manera clandestina.
  • Ens sumem a l’agraïment d’Autismo España a aquest organisme, que ha dictat una Resolució ordenant a Josep Pàmies que no celebri aquest esdeveniment.
  • El Servei Català de Salut respon així a la petició realitzada des del Centre Espanyol sobre Trastorn de l’Espectre de l’Autisme, que va ser informat d’aquest esdeveniment per Autismo España.
  • La Fiscalia Provincial de Lleida ha obert diligències prèvies de recerca sobre aquest assumpte.

La conferència “L’autisme és recuperable”, que tenia previst celebrar-se el dissabte a Lleida, ha estat suspesa oficialment. El Servei Català de Salut, organisme competent per a prendre aquesta decisió, ha dictat una Resolució en la qual insta el seu organitzador, Josep Pámies, a suspendre i no portar a efecte aquest esdeveniment el pròxim 9 de setembre. A més, el Servei Català de Salut demana a Pàmies que informi de les mesures que ha adoptat i realitzat per a complir la suspensió ordenada.

El Servei Català de Salut ha respost així a la petició que va realitzar el Centre Espanyol sobre Trastorn de l’Espectre de l’Autisme, quan Autismo España el va informar de l’organització d’aquesta conferència que suposava una clara vulneració dels drets de les persones amb autisme/autistes i les seves famílies, i podia posar en greu risc la seva salut.

La Fiscalia Provincial de Lleida també ha obert diligències prèvies de recerca per l’organització de “L’autisme és recuperable”, l’objectiu del qual no era un altre que promocionar l’ús del MMS o clorit de sodi per a curar l’autisme, un compost declarat il·legal per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. La conferència anava a càrrec de Gregorio Placeres, que es presenta en el cartell promocional com a “llicenciat en Química i naturòpata” i que assegura haver “recuperat” a 325 nens per ingerir clorit de sodi.

Com no podia ser d’una altra manera, des d’Autismo España i la Federació Catalana d’Autisme expressem la nostra satisfacció per la cancel·lació d’aquest esdeveniment i agraïm l’actuació del Servei Català de Salut, vetllant pels drets de les persones amb autisme/autistes. També volem mostrar el nostre agraïment al Centre Espanyol sobre Trastorn de l’Espectre de l’Autisme que, en tenir coneixement dels fets per part de la Confederació, va posar en marxa les accions oportunes amb els òrgans i institucions competents que han tingut com a resultat la cancel·lació de la conferència.

Esperem que Josep Pàmies acati la resolució del Servei Català de Salut i no celebri la conferència de manera clandestina, la qual cosa no només contribuiria a generar falses expectatives enfront dels resultats dels tractaments recomanats, sinó que a més podria posar en greu risc la salut de les persones autistes/amb autisme i seria constitutiu de delicte. Perquè l’autisme no és una malaltia i, per tant, no es cura. Acompanya a la persona que el presenta al llarg de tota la seva vida i, per això, les úniques intervencions recomanades nacionalment i internacional per al seu abordatge són de caràcter psicoeducatiu i han de basar-se en la millor evidència científica disponible, incorporant tant el criteri professional expert com les prioritats de les pròpies persones amb autisme/autistes i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *