Iniciem una col·laboració amb el Grup Bon Preu amb la iniciativa “Hores Tranquil·les”

Iniciem una col·laboració amb el Grup Bon Preu amb la iniciativa “Hores Tranquil·les”

  • Cada dissabte, a partir del 8 de gener i de 15h a 17h, es reduirà la intensitat lumínica i acústica dels establiments
  • Per a dur a terme aquesta iniciativa, Bonpreu i Esclat ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Autisme

 

Tots els establiments Bonpreu i Esclat implantaran les “Hores tranquil·les” cada dissabte, a partir del 8 de gener, de 15h a 17h. Durant aquestes dues hores, es reduirà la intensitat lumínica i acústica dels establiments. L’objectiu d’aquesta acció és afavorir la compra de diferents col·lectius que poden veure’s afectats per la contaminació acústica i lumínica com poden ser les persones amb autisme i persones amb hipersensibilitat sensorial.

Durant les dues hores setmanals en què s’implementarà la mesura, es desconnectarà el fil musical i el canal àudio, s’aturarà l’ús de la megafonia i es tancaran les pantalles digitals. A part, també s’aplicaran altres mesures per disminuir el soroll que es genera a les botigues durant la seva activitat ordinària.

Per a aquesta iniciativa, Bonpreu i Esclat col·labora amb la Federació Catalana d’Autisme, formada per 30 entitats que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i oferir serveis de qualitat que contribueixen al creixement i apoderament del teixit associatiu relacionat amb el TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

Per a nosaltres això suposa un gran pas endavant cap a la inclusió i l’accessibilitat universal del col·lectiu. Agraïm al Grup Bon Preu la seva sensibilitat i el seu interès en conèixer i saber més sobre l’autisme i per voler aprofundir sobre de quina manera poden acompanyar a les persones amb aquesta condició.

Accions per facilitar activitats quotidianes a persones amb discapacitat visual

Fa uns mesos que els establiments Bonpreu i Esclat compten amb targetes client adaptades al sistema Braille per afavorir les persones amb discapacitat visual. A més, també es van adaptar els fullets promocionals amb la millora de la gamma de colors i contrast cromàtic. Aquestes iniciatives es van posar en marxa amb l’assessorament i validació de la Comisión Braille Española de la Once.

Bon Preu vol reivindicar la inclusió en tots els àmbits de la vida i la importància de poder accedir a serveis essencials en igualtat de condicions.

La Federació Catalana d’Autisme representa les següent entitats:

Asperger New Life · Associació Aprenem · Assotea · Ateate · Centre de Recursos Aprenem Barcelona · Autisme amb Futur · CRTEACC · Fundació Autisme Mas Casadevall · COADI · Fundació Junts Autisme · Univers Àgatha · Teacció · Fundació Adimir · Pas a Pas · Fundació Guru · Associació Plançó · Fundació Els Xiprers · Avancem Junts · Viu Autisme · Tea Garrotxa · Associació Supera’TEA · TEA Alt Empordà· Associació EVI (Espai de Vida Independent) · Associació ISTEA · Lovaas Foundation · RubiTEA · El Globo Azul · Fundació Estany

One thought on “Iniciem una col·laboració amb el Grup Bon Preu amb la iniciativa “Hores Tranquil·les”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *