La Federació Catalana d’Autisme col·labora en el projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat

La Federació Catalana d’Autisme col·labora en el projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat

La Federació Catalana d’Autisme, juntament amb l’entitat Aprenem Autisme, té el plaer de col·laborar en el projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat (Activating Spaces for neuroDiverse Publics), de la Universitat Oberta de Catalunya, amb l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), l’Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament (IGAIN) i LEMUR laboratori d’emergències urbanes, i destinat a cocrear espais urbans inclusius amb i per a infants amb autisme.

El projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat crearà noves eines i mètodes per a dissenyar àrees de joc sostenibles i inclusives per a i amb infants amb TEA i les seves famílies. El projecte ASD Publics de l’EIT Community New European Bauhaus compta amb el suport de l’European Institute of Innovation and Technology (EIT), un organisme de la Unió Europea.

L’objectiu del projecte és reimaginar i transformar les àrees de joc a les ciutats amb la finalitat de proporcionar pautes de disseny per augmentar el potencial de joc inclusiu i solucions basades en la naturalesa a l’espai públic que  siguin replicables a altres ciutats o països.

La prova pilot d’aquest projecte es va desenvolupar al parc de les Glòries de Barcelona i al pati d’una escola de la ciutat. Va consistir en l’organització d’uns tallers que van comptar amb instal·lacions efímeres on es va convidar als infants a jugar i experimentar lliurement. L’observació de les respostes sensorials i psicomotores, així com les seves  inclinacions per a materials i espais concrets, oferiran informació molt valuosa sobre les seves preferències de joc i espais que el projecte pretén comprendre.

Si vols participar en alguna de les activitats o rebre informació dels resultats, si us plau respon el formulari.

 

Imatge proporcionada per https://asdpublics.eu/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *