La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Carles Campuzano, conseller de Drets Socials

La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Carles Campuzano, conseller de Drets Socials

El 12 de maig, Neus Payerol, Ascen García i Marta Campo, presidenta, vicepresidenta i directora gerent de la Federació Catalana d’Autisme, respectivament, es van reunir amb Carles Campuzano, conseller de Drets Socials. A la reunió vam estar parlant del programa pilot d’assistència personal per a persones amb autisme, de la formació de les persones que esdevindran figura de l’assistent personal i de la importància d’aquesta figura per al col·lectiu autista. També li vam traslladar les nostres necessitats de cara a la convocatòria pel que fa al desplegament i l’execució del programa pilot.

A la reunió, també vam tractar temes com:

  • La necessitat de flexibilitzar i millorar la comunicació interdepartamental.
  • Finançament i la COSPE. També vam fer arribar el nostre malestar pel poc suport que nosaltres havíem rebut a l’IRPF.
  • Vam insistir una vegada més en què dins la Cartera de serveis socials hi ha d’haver la presència específica de l’autisme i serveis específics per al col·lectiu autista. Hem de començar a constar a tot arreu, a totes les bases de dades com a un col·lectiu a part. Se’ns ha d’atendre com mereixem per necessitat i per prevalença.
Agraïm molt la celebració d’aquesta reunió a la Conselleria de Drets Socials i a Carles Campuzano. Continuarem treballant per als drets de les persones del col·lectiu de l’autisme i seguint de prop les accions dutes a terme per l’administració.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *