La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Educació Inclusiva del Departament d’Educació

La Federació Catalana d’Autisme es reuneix amb Educació Inclusiva del Departament d’Educació

Recentment, des de la Federació Catalana d’Autisme ens hem reunit amb Laia Asso, directora general d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació, i part del seu equip.

A la trobada hem consultat si és cert que hi ha incompatibilitat de serveis entre escola amb SIEI i educació compartida amb un centre d’educació especial, i ens han confirmat que NO és incompatible. Per tant, totes les persones que en algun moment se’ls hi hagi argumentat això, es poden posar en contacte amb nosaltres perquè els hi puguem donar suport: info@fedcatalanautisme.org

Un altra tema de la reunió ha estat els nous projectes del Departament d’Educació, de les accions que proposen i dels programes pilot que preveuen. Estem molt contentes perquè s’ha parlat de la flexibilitat i comunicació interdepartamental que fa molt temps que considerem indispensable. A més, hem parlat sobre vetlladors i vetlladores, i del fet de poder formar-los específicament en autisme. Seguim defensant la figura de l’assistent personal com a suport a la persona, però creiem vital la formació a vetlladores i vetlladors com a suport educatiu.

Per últim, hem traslladat la necessitat d’incidir més enllà de l’educació obligatòria i impulsar també la sensibilització i formació en autisme a  l’educació postobligatòria; i hem quedat en què desenvoluparem una vida de comunicació molt més directa amb el Departament, de manera que se’ns pugui facilitar l’acompanyament a les famílies.

Agraïm al Departament d’Educació l’oportunitat de fer aquesta reunió. Esperem celebrar més trobades en els pròxims mesos per aterrar les accions proposades i continuar traslladant les necessitats del col·lectiu autista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *