La Federació Catalana d’Autisme i Ficomic col·laboren perquè Manga Barcelona sigui un esdeveniment amigable amb l’autisme

La Federació Catalana d’Autisme i Ficomic col·laboren perquè Manga Barcelona sigui un esdeveniment amigable amb l’autisme

La Federació Catalana d’Autisme, que engloba a 42 entitats d’autisme de Catalunya, i Ficomic (Federació d’Institucions professionals del Còmic) han iniciat una col·laboració per fer que la 29a edició del Manga Barcelona sigui un esdeveniment amigable per a les persones del col·lectiu autista.

Manga Barcelona (anteriorment Saló del Manga) se celebrarà del 7 al 10 de desembre a la Fira de Barcelona Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Enguany, oferirà una gran varietat de xerrades, presentacions editorials i activitats amb artistes rellevants del món del manga i de l’anime, així com una zona dedicada a infants, el Manga Kids. Per primera vegada, la Federació Catalana d’Autisme també hi serà amb un espai propi, fruit de la col·laboració amb Ficomic que té per objectiu contribuir a que les persones de la comunitat autista puguin gaudir plenament de l’esdeveniment.

“Algunes persones amb autisme/autistes no estan còmodes en grans actes amb molts assistents i on els estímuls són elevats. Considerem indispensable que Manga Barcelona, esdeveniment de referència dins el món del manga i l’anime a escala nacional i internacional, sigui un espai segur i adaptat a les necessitats de les persones amb autisme/autistes i altres col·lectius que se’n puguin beneficiar, sobretot tenint en compte el volum de seguidors i seguidores de la cultura japonesa dins el col·lectiu.” Marta Campo, directora gerent de la Federació Catalana d’Autisme.

La zona de la Federació Catalana d’Autisme consistirà en un punt d’informació sobre els serveis que ofereix i des d’on proporcionarà assessorament a tothom que ho pugui necessitar. L’acompanyaran algunes entitats federades, que també oferiran informació sobre la seva tasca. A més, instal·larà un Espai de la Calma, que serà una zona amb el mínim soroll possible, amb llum tènue i material sensorial, perquè qualsevol persona s’hi pugui dirigir en cas que necessiti descansar dels estímuls lumínics i sonors del saló. Per últim, la col·laboració de Ficomic i la Federació Catalana d’Autisme també contempla la col·locació de suports visuals en cada un dels espais del recinte, per afavorir l’orientació.

La Federació Catalana d’Autisme agraeix la predisposició i el suport de Ficomic en tot moment, i la voluntat de brindar a tots els fans del manga i l’anime un espai on poder gaudir de l’oci sense preocupacions.

Aquesta activitat s’emmarca dins les activitats del Projecte RUMBO un projecte pilot d’anàlisi i proposta de millora d’espais socials per tal de millorar i promoure la vida independent i la participació igualitària en la comunitat.

Adquireix les teves entrades!

 

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISME ESPANYA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat al seu torn als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *