La Federació Catalana d’Autisme i Sala Montjuïc col·laboren perquè el Cinema a la Fresca sigui més amigable amb l’autisme

La Federació Catalana d’Autisme i Sala Montjuïc col·laboren perquè el Cinema a la Fresca sigui més amigable amb l’autisme

La Federació Catalana d’Autisme i Sala Montjuïc hem iniciat una col·laboració perquè el Cinema a la Fresca al voltant del Castell de Montjuïc, que tindrà lloc del 28 de juny al 2 d’agost, sigui més amigable amb l’autisme. Emmarcada dins el Projecte Rumbo, aquesta iniciativa vol contribuir a fer que tothom pugui gaudir de la cultura i el cinema.

En el marc d’aquesta col·laboració, hi haurà un Espai de la Calma que estarà situat a la zona de la gespa del Cinema a la Fresca, apartat de les butaques. Serà un lloc per a descansar, per a qualsevol persona que necessiti desconnectar dels estímuls o simplement vulgui un moment de tranquil·litat. El Cinema a la Fresca de Sala Montjuïc acull a un gran nombre de persones i ofereix, a part de la projecció d’una pel·lícula, un concert previ. És per això que un espai que permeti apartar-se una mica de la zona principal i descansar si es necessita, pot ser essencial perquè algunes persones puguin gaudir plenament de l’activitat.

A més, la Federació Catalana d’Autisme ha elaborat una guia d’anticipació per a poder preparar l’activitat abans d’assistir a Montjuïc, que està disponible en dues versions (amb imatges i amb pictogrames), tant en català com en castellà (la trobaràs aquí). En aquest document, es dona informació sobre la programació de pel·lícules, i s’explica com arribar al Fossar de Santa Eulàlia, que envolta el Castell de Montjuïc, què es trobaran els assistents un cop hi accedeixin, com trobar l’espai de la calma i com sortir de Montjuïc un cop acabi l’activitat, així com els transports disponibles.

Les entrades de Sala Montjuïc ja es poden adquirir online. De fet, et recomanem que, si estàs interessa/da en gaudir de l’activitat, compris la teva entrada com més aviat millor, ja que s’estan venent molt ràpid!. Aquí trobaràs la programació.

 

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat i el seu teixit associatiu (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISMO ESPAÑA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, està finançat pel Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *