La Federació Catalana d’Autisme llança DIKÉ, el projecte de documents accessibles per al col·lectiu autista

La Federació Catalana d’Autisme llança DIKÉ, el projecte de documents accessibles per al col·lectiu autista

La Federació Catalana d’Autisme ha posat en marxa el Projecte DIKÉ per tal de fer més accessibles per a la comunitat autista textos legals i administratius. El projecte, finançat pel Departament de Drets Socials, pretén empoderar les persones autistes, les seves famílies i les entitats, i augmentar la consciència i capacitat de reivindicació dels seus drets.

A Catalunya, 1 de cada 81 persones té autisme. Malauradament, la condició encara es coneix poc a nivell administratiu, i hi ha poca consciència a la societat en general. Aquesta invisibilització també afecta les famílies i persones autistes, que en molts casos, desconeixen totes les particularitats i abast de la condició, els seus drets, i els suports i ajuts al quals poden accedir. Amb el projecte DIKÉ, la Federació Catalana d’Autisme pretén acostar el col·lectiu al lenguatge i textos legals, a l’oferta d’ajuts i als textos administratius per tal que puguin reclamar el que els pertoca com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

El programa se centrarà en l’adaptació de textos relacionats amb el col·lectiu autista i de la discapacitat en tres formats – resum general, infografia i còmic-, per tal de garantir que tothom pugui comprendre el contingut, independentment de les seves necessitats de suport. Els primers documents estaran disponibles pròximament al web de la Federació i s’anunciaran en diverses plataformes de xarxes socials.

Diké fa referència al concepte de la Grècia clàssica de “justícia” més enllà de la interpretació de la Llei. Amb un col·lectiu empoderat sobre els seus drets és molt més fàcil la defensa d’aquests.

Amb el suport de:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *