La Federació Catalana d’Autisme torna al Festival de la Infància amb un Espai de la Calma

La Federació Catalana d’Autisme torna al Festival de la Infància amb un Espai de la Calma

La Federació Catalana d’Autisme, que representa a 41 entitats de tot Catalunya, oferirà per segon any consecutiu un Espai de la Calma en el Festival de la Infància, que tindrà lloc del 27 al 31 de desembre a Barcelona al recinte Montjuïc de la Fira Barcelona.

En un esdeveniment com el Festival de la Infància, que se celebra en un recinte tancat on durant cinc dies assisteixen milers de nens i nenes, una zona apartada dels estímuls sonors i lumínics és essencial. La proposta de la Federació Catalana d’Autisme consisteix en un espai amb material sensorial, llum tènue i jocs perquè qualsevol persona pugui relaxar-se si ho necessita. En aquest espai, els infants també podran pintar i dibuixar, i qualsevol persona interessada en la tasca i els serveis de l’entitat i/o que necessiti assessorament, es podrà acostar al punt d’informació que se situarà just al costat.

L’experiència de l’any passat va demostrar que un Espai de la Calma en el Festival de la Infància és indispensable. A l’última edició de l’esdeveniment, un total de 711 nens i nenes van fer ús de la zona. Alguns infants van arribar amb clars signes de malestar i nerviosisme, i l’Espai de la Calma els va ajudar a relaxar-se. De fet, aquesta carpa va ser la destinació preferida de molts nens i nenes, i els materials sensorials van cridar molt l’atenció. Enguany, l’oferta de gadgets sensorials i jocs serà més àmplia que la de l’any passat, i els infants trobaran diferents propostes per jugar i distreure’s.

El Festival de la Infància comptarà amb una gran varietat d’activitats esportives, lúdiques i musicals per a infants de fins a 12 anys. Enguany, s’oferiran 60 activitats addicionals a les de l’any passat, així com l’Espai Mini per a infants de 0 a 4 anys.

Adquireix les teves entrades aquí!

 

Sobre el projecte RUMBO

‘Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva’ és una iniciativa col·laborativa desenvolupada entre diferents confederacions del Tercer Sector de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i AUTISME ESPANYA). L’objectiu és impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Aquest projecte, que compta amb la participació de 22 entitats d’aquestes confederacions repartides en cinc comunitats autònomes, és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat al seu torn als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

 

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *