La Festa de l’Esport de Supera’t TEA de Reus, RubíTEA i la Federació Catalana d’Autisme acull a 160 infants, joves i familiars a Reus

La Festa de l’Esport de Supera’t TEA de Reus, RubíTEA i la Federació Catalana d’Autisme acull a 160 infants, joves i familiars a Reus

El 26 de març es va celebrar la primera Festa de l’Esport de les entitats de la Federació Catalana d’Autisme, organitzada per Supera’t TEA de Reus i RubíTEA, amb el suport de la Federació. L’esdeveniment va tenir lloc al Camp de la Pastoreta de Reus i va comptar amb una assistència de 160 persones.

La Festa va començar a les 10h amb els parlaments de l’alcaldessa en funcions de Reus, Teresa Parallès; el regidor d’esports de l’Ajuntament de Reus, Josep Cuerba; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just; Mònica Bellido, presidenta de Supera’t TEA de Reus i Esther Martínez, presidenta de RubíTEA. Alguns infants i joves amb autisme i familiars també van participar, llegint alguns punts del manifest que la Federació Catalana d’Autisme publicarà el 2 d’abril.

La Festa de l’Esport va oferir diverses activitats lúdiques i esportives. Els nens, nenes i joves van jugar a un torneig de futbol entre equips formats per les entitats. També van participar en tallers d’arts marcials, de bitlles catalanes i en un circuit de multihabilitats. A més, hi havia una zona amb inflables, així com un Espai de la Calma en una carpa amb poca llum, colxonetes i material per dibuixar i pintar, on es pogués adreçar qualsevol persona que necessités descansar i relaxar-se.

Totes les activitats van ser un èxit. En el torneig de futbol mateix, arbitrat per un professional cedit per la Federació Catalana de Futbol, també hi van acabar jugant 25 familiars i persones de suport que acompanyaven als infants i joves. Un cop finalitzades les activitats, tots els i les participants van rebre una medalla, i vam fer un dinar de germanor, el qual va permetre reforçar coneixences entre entitats i famílies.

Agraïm enormement totes les institucions i organitzacions que han col·laborat perquè la Festa de l’Esport sigui una realitat: Ajuntament de Reus, Reus Esport, Cambra de Comerç de Reus, Decathlon Reus, Federació Catalana de Futbol, Club Escola de Futbol Can Mir, Plusfresc, PERTOTS, Ganxet Pintxo i Hwarang Mataró. Les persones voluntàries que van donar un cop de mà en el Camp també van ser indispensables.

Fins la propera!

 

Fotografies: Federació Catalana d’Autisme i Joan Carrero.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *