Primera jornada de Cures en la comunitat organitzada per la Diputació de Barcelona

Primera jornada de Cures en la comunitat organitzada per la Diputació de Barcelona

Tres principis bàsics: flexibilitat de serveis, cooperació entre entitats i administració, personalització de l’acompanyament.

Dilluns passat vàrem tenir el plaer d’assistir al primer dia de les Jornades de Cures a la Comunitat organitzades per la Diputació de Barcelona. Una trobada molt interessant on vàrem poder escoltar grans professionals parlant de projectes actuals, projectes internacionals, projectes propers i de conceptes que compartim plenament des de la Federació Catalana d’Autisme.

Es va parlar de transversalitat, interseccionalitat i innovació social i la proposta i el compromís eren clars: provar de trobar respostes noves i efectives a reptes vells.

Tot i que la trobada va anar molt dirigida a la tercera edat i en l’acompanyament per aquest tipus de públic vàrem adonar-nos que moltes de les propostes i mesures eren vàlides pel nostre col·lectiu. Això ens va motivar moltíssim perquè vol dir que podem sumar esforços amb altres col·lectius i el que és vàlid per nosaltres serà vàlid per altres persones.

Principals idees

Cal especificitat i especialització en l’atenció directa a les persones amb autisme, sí, i també cal aquesta visió transversal pel que fa a la societat i que fan referència a:

1) donar a les persones que es dediquen a les cures la importància sistèmica que mereixen i, per tant, reconèixer la seva feina com hauria de ser;

2) tenir en compte que la humanitat és vulnerable i interdependent i cal tenir en compte el que som, però també el que serem i els suports que totes i TOTS necessitarem en algun moment: uns suports que poden ser vàlids a molts col·lectius;

3) és VITAL la col·laboració i la complementarietat público-privada

Enllaç a informació, ponències i vídeos

Podeu veure més informació sobre les jornades i els projectes en aquest enllaç. Des de la Federació anirem publicant les idees que es van desprendre de les diferents ponències i que ens van semblar interessants de compartir i sobre les quals reflexionar.

https://www.diba.cat/web/igualtat-i-sostenibilitat-social/cap-a-un-nou-sistema-de-cures-en-la-comunitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *