S’aprova la moció per un sistema educatiu inclusiu a l’Ajuntament de Sant Boi

S’aprova la moció per un sistema educatiu inclusiu a l’Ajuntament de Sant Boi

El 24 de novembre es va aprovar la moció que L’Associació de Famílies amb Dificultats d’Aprenentatge a Catalunya (AFDA), Famílies TEA Sant Boi i la Plataforma Inclusiva Sant Boi de Llobregat van presentar per demanar un sistema educatiu inclusiu a Catalunya.

Alguns dels punts principals que es van exposar van ser els següents:

  • L’aprovació del Decret 150/2017 va implicar l’entrada en vigor d’un redactat normatiu basat en principis, actuacions i mesures plenes de voluntats, però que actualment no disposa dels recursos suficients per al seu compliment.
  • Tot el pes de realitzar l’avaluació psicopedagògica recau sobre l’EAP, el qual, si ho creu adient, encara que hi hagi una petició prèvia de la Comissió d’Atenció a la Diversitat realitzada a instància dels tutors, de les famílies i/o de l’equip docent, pot declinar fer aquesta avaluació.
  • El fet que l’avaluació recaigui exclusivament sobre l’EAP, fa que hi hagi una acumulació dels casos que han de ser avaluats, afectant directament als infants que es queden sense l’aplicació de les mesures i suports necessaris.
  • Per tal de prevenir una situació de fracàs escolar, cal que a curt termini es pugui fer l’avaluació tan bon punt es detectin les necessitats, i que s’implementin les mesures necessàries perquè l’infant en qüestió pugui assolir els continguts educatius en igualtat de condicions a la resta de l’alumnat

Raquel Montllor, activista autista de l’equip de la Federació Catalana d’Autisme, va assistir al ple com a representant de la Plataforma Inclusiva Sant Boi. També hi van estar presents famílies d’Autisme Pallejà i de l’Associació Asperger New Life, entitats membres de la Federació.

Va ser un acte en general emotiu, amb la presència de moltes famílies que hi van assistir per a donar suport a la moció, que estan vivint casos molt greus i que no són ateses com es mereixen.

Pots veure el ple aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *