S’aprova la proposta de resolució sobre l’Atenció a les Persones amb Autisme presentada per Junts Per Catalunya

S’aprova la proposta de resolució sobre l’Atenció a les Persones amb Autisme presentada per Junts Per Catalunya

Aquest matí, la Comissió de Drets Socials del Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de resolució sobre l’Atenció a les Persones amb Autisme del grup parlamentari Junts per Catalunya.

La proposta de resolució es va presentar arran de la compareixença que Neus Payerol, presidenta de la Federació Catalana d’Autisme, va realitzar el 2 de novembre de 2022 davant la Comissió de Drets Socials. Aleshores, vam demanar que la Comissió instés a treballar de manera transversal els diferents departaments pel que fa a l’atenció a l’autisme, així com a revertir la situació d’invisibilitat administrativa de les persones amb autisme. Tanmateix, vam posar èmfasi en la necessitat que la Cartera de serveis socials contemplés els serveis especialitzats per atendre a les persones del col·lectiu, i també vam demanar el desplegament del Pla Integral d’Atenció a l’Autisme, el qual es va impulsar el 2012, però actualment no té dotació econòmica.

Pots llegir el manifest sencer de la compareixença aquí.

És un pas important perquè la incidència té repercussió. Des de la Federació Catalana d’Autisme farem seguiment perquè s’efectuïn totes les propostes. A més, pròximament demanarem compareixença amb el Departament de Salut i la resta de Departaments de la Generalitat de Catalunya.

 

Fotografia: Compareixença de la Federació Catalana d’Autisme a la Comissió de Drets Socials. 2 de novembre de 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *