TEA Martorell-ASSOTEA i la Federació Catalana d’Autisme imparteixen una sessió de sensibilització en autisme a cossos policials de Martorell

TEA Martorell-ASSOTEA i la Federació Catalana d’Autisme imparteixen una sessió de sensibilització en autisme a cossos policials

TEA Martorell-ASSOTEA, l’entitat especialitzada en autisme de Martorell, i la Federació Catalana d’Autisme, organització que engloba a 44 entitats de tot Catalunya, ofereixen el 14 de març un curs a Mossos d’Esquadra de Martorell i Policia Local d’Esparreguera, Collbató i Olesa, enfocat a sensibilitzar sobre TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

La sessió ha començat per una presentació de TEA Martorell-ASSOTEA, per tal que les persones assistents puguin conèixer la tasca que realitza com a entitat d’autisme i de referència a la ciutat. A continuació, Carol Amat, directora tècnica de la Federació Catalana d’Autisme, ha fet una introducció sobre l’autisme, explicant en què consisteix la condició i proporcionant recomanacions i eines perquè els policies locals i els mossos d’esquadra sàpiguen com actuar en situacions concretes on estan implicades persones del col·lectiu autista.

A més, s’han presentat dos casos reals d’intervencions policials amb persones amb autisme/autistes i les seves famílies, per tal d’estudiar-los, així com identificar bones i males pràctiques.

Segons Cristina Murillo, directora de TEA Martorell-ASSOTEA, “és fonamental que els agents estiguin ben preparats per a comprendre i actuar de manera adequada en situacions que involucrin a persones amb TEA. Sensibilització i capacitació és imprescindible per a interactuar de manera adequada amb les persones de condició autista, ja que l’actuació dels agents pot marcar una gran diferència en l’experiència d’aquestes persones i les seves famílies.”

Cristina Murillo afegeix que “aquesta col·laboració tindrà un impacte positiu en la comunitat autista, en millorar l’atenció i comprensió per part dels cossos de seguretat. El valor dels casos reals presentats, gràcies a l’anàlisi detallada d’aquestes intervencions, pot proporcionar aprenentatges significatius per a millorar les pràctiques i garantir un tracte més respectuós i efectiu cap a les persones amb autisme.”

Aquesta iniciativa està emmarcada dins la col·laboració que la Federació Catalana d’Autisme ha començat amb Mossos d’Esquadra, amb l’objectiu d’acostar l’autisme al cos, sensibilitzar-lo i millorar l’atenció de les forces de seguretat cap a la comunitat autista. Així mateix, l’activitat que se celebrarà a Martorell ha estat possible arrel del treball conjunt de la Federació amb dues mares del col·lectiu autista de Cornellà de Llobregat i de la comissaria de la mateixa ciutat, que s’ha estès per tota la regió policial.

“Des de TEA Martorell-ASSOTEA volem agrair a la Federació Catalana d’Autisme, així com el treball conjunt amb les mares i pares del col·lectiu autista i la comissaria de Cornellà de Llobregat, la seva valuosa col·laboració que ha fet possible la realització d’aquesta important activitat”, diu Cristina Murillo.

 

Amb el suport de:

Fundación ONCE.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *