Visitem l’Hospital Vall Hebron en el marc del projecte M’adapTU

Visitem l’Hospital Vall Hebron en el marc del projecte M’adapTU

Aquest matí, juntament amb la productora Yumagic, hem visitat l’Hospital maternoinfantil Vall Hebron. L’objectiu de la trobada ha estat estudiar els diferents espais de l’Hospital que apareixeran en els vídeos de M’adapTU, projecte que hem posat en marxa el Programa d’Atenció Integral als Trastorns de l’Espectre Autista de l’Hospital (PAITEA) i la Federació Catalana d’Autisme.

Dins les línies d’acció del projecte M’adapTU, que té per objectiu contribuir a que l’Hospital sigui més amigable per a les persones amb autisme, publicarem vídeos anticipatoris al web de l’Hospital, perquè els infants i les seves famílies puguin familiaritzar-se amb els seus espais. A més, M’adapTU inclou la formació sobre autisme als professionals de l’Hospital, senyalització amb pictogrames, canvis logístics com reducció de temps d’espera i permtre l’acompanyament familiar en el moment de fer proves mèdiques, entre d’altres.

Per altra banda, amb aquesta iniciativa es pretén vincular l’àmbit sanitari amb el social. Per això, s’oferirà informació i suport a les famílies del col·lectiu més enllà del diagnòstic, i la Federació Catalana d’Autisme proporcionarà vídeos breus sobre les ajudes socials disponibles per al col·lectiu autista i com sol·licitar-les.

Creiem que M’adapTU suposa un avenç molt important per al col·lectiu autista. Esperem, en una fase més avançada del projecte, poder escalar-lo a tot l’entorn sanitari per tal que les persones amb autisme/autistes rebin una atenció sanitària adequada a les seves necessitats. Seguim!

Amb el suport de:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *